Волонтери у Львові взялися за бомбосховища

26 жовтня 2014, 13:43
Власник сторінки
журналіст
0
71
Фото прес-служби «ДемАльянсу»

В Львові триває кампанія з благоустрою захисних споруд для населення міста. Ініціатива належить активістам львівського осередку «Демократичного альянсу» спільно з Управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міськради.

Першим місцем, де активісти навели лад, стало укриття за адресою - вул. Т. Шевченка, 66. В акції з благоустрою взяли участь близько 20 волонтерів. Разом з організаторами вони винесли з занедбаного бомбосховища більше 20 мішків сміття та побутових відходів, а також встановили на місце 600-кілограмові металеві  двері. Крім того, місцеві жителі, які спочатку не брали участь у прибиранні, приєдналися до акції і навіть приготували для волонтерів обід. Всі необхідні інструменти для облаштування укриття, а також вивезення сміття забезпечило ЛКП «Янів 405».

Як повідомили в міському Управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, в місті налічується більше 100 захисних споруд різних форм власності, свого часу споруджених на випадок надзвичайних ситуацій. Але тільки 15 з них знаходяться в комунальній власності. І практично всі вони вимагають впорядкування для повноцінного використання в разі необхідності.

«Ми ставимо собі за  мету  у такий спосіб довести до пуття якнайбільше укриттів і сподіваємося, що до кампанії постійно будуть приєднуватися нові волонтери. Хочеться вірити, що ці споруди так і не доведеться використовувати за прямим призначенням, але краще бути підготовленими до різних варіантів розвитку подій», - розповів координатор кампанії Юрій Шивала.

 

Ігор Галущак

Львів

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.