На Святі Сиру та Вина у Львові відомі люди самі чавили виноград

25 жовтня 2014, 16:27
Власник сторінки
журналіст
0
96

У Львівському Палаці Мистецтв один із найсмачніших фестивалів країни – V Свято Сиру і Вина - традиційно захід розпочалося із відкриття Великої давильні винограду, де близько тони сонячних ягід львівські ресторатори та відомі у місті Лева люди чавили ногами.

 Цю традицію виготовлення фестивального вина було започатковано два роки тому. Адже давити виноград ногами – це з сивої минувшини й донині  ідеальний прес, який дозволяє видавити прозорий сік зі шкірки винограду, не розчавлюючи кісточки, що в такому разі додає вину мутності та гіркоти. Виноградна атракція перетворилась для львівян та гостей міста у гарну традицію, без якої вже не уявляєш Свята.

              Цього року у Велику давильню винограду прийшли почавити відомі ресторатори Вардкес Арзуманян та Марк Зархін, директор компанії «Чудо-Тур» Лев Підлісецький, власник унікального фермерського господарства D'Elise Бернар Віллем, шеф-кухар Citadel Inn Hotel & Resort Євгеній Сушко,  імідж-дизайнер Z's ZOZULYA Image Management Світлана Зозуля, а також директор «Свята Сиру і Вина» у Львові Андрій Сидор.

              «Близько тонни винограду ми привезли із сонячного Закарпаття, щоб спільно із друзями Свята створити фестивальне вино, яким частуватимуть гостей наступного року. Приємно, що почавити виноград ногами у Давильні винограду прийшли гості, які вже мають досвід із попередніх років, а також і нові учасники», - зазначив Андрій Сидор.

 

Ігор Галущак

Львів

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.