У День Незалежності весь Львів заспівав Гімн України

24 серпня 2014, 19:26
Власник сторінки
журналіст
0
93
Фото прес-служби ЛМР

24 серпня, у День Незалежності України у Львові відбулась масова загальноміську акція під час якої всіх охочих містян закликали заспівати Державний Гімн України.

«Ми запропонували проект «Де б ти не був, 24 серпня о 15.00 зупинись і заспівай Гімн України». Це спосіб єдності, коли ти чи в супермаркеті, чи на дачі, чи на кухні, чи у прямому ефірі – зупиняєшся й співаєш Гімн України.. Ми також запропонували долучитися до цього проекту й іншим містам України – Одесі, Києву, Вінниці. Ми не розраховували на щось показово грандіозне. Ми запросили львівян та гостей міста долучитися до цього флеш-мобу, тому що  все, що ми можемо, перебуваючи тут – це просто показати один одному солідарність і згадати про те, що ми брати й сестри», - зазначила начальник управління культури Львівської міськради Ірина Подоляк.

Також у Львові відбувся Акафіст до Пресвятої Богородиці за мир і ласку для України на площі перед памятником Тарасові Шевченку.  А виконала Акафіст Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик». Вже 23 роки поспіль цього дня «Дударик» з духовенством християнських Церков Львова спільно молять Богородицю. Цьогорічна молитва була особливою.  Адже, передусім, співомовці просили у Бога миру для нашої країни.

 

Ігор Галущак

Львів

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.