Sea Breez-2012

21 липня 2012, 15:58
Власник сторінки
командная тактической артиллерии ВУЗ/0206
0
9
Sea Breez-2012

Sea Breez-2012

9 липня в Одесі у Будинку офіцерів Південного Оперативного Командування відбулася церемонія відкриття двосторонніх україно-американських військоdj-морських маневрів із запрошенням інших країн «Сі Бриз-2012». Запрошення було надіслано всім бажаючим країнам, у тому числі й Росії, яка, в свою чергу, також вже традиційно «пронельсонила» це запрошення, тобто зробила вигляд, що його не було – типова реакція жінки-істерички на речі або ситуацію, що їй не до вподоби. Церемонію відкриття очолили виконуючий обов’язки командуючого ВМСУ віце-адмірал Юрій Ільїн та командуючий Шостим флотом Сполучених Штатів Америки також віце-адмірал Френк Пендолф. Одеські обласні та міські керівники традиційно зневажили цей міждержавний захід: і міський голова Костусєв, і керівник обласної державної адміністрації Матвійчук є запеклими україноненависниками, тому вирішили стати в позу сракою в море, а розкритим хлєбалом – на північ. Замість себе вони прислали якихось другорядних чиновників. Один з них, підлеглий Костусєва, почав навіть настановлювати адміралам, що не дай Бог постраждають цивільні особи, або буде виявлена політична або військова складова навчань! Коротше, «Штірліц порол Чуш…».
Між тим, цього року формат навчань більше зміщено саме на військово-морську складову. Тут будуть і антитерористичні протичовнові операції, і боротьба зі швидкісними малорозмірними надводними цілями, і протимінна діяльність, і протиповітряна та протиракетна боротьба. Навчання, яке є ювілейним, десятим за відліком, проводиться згідно програми «Партнерство заради миру». Воно триватиме з 9 по 21 липня на території Одеської та Миколаївської областей та в акваторії Одеської затоки.
Цього року проросійські сили взагалі спізнились з реакцією. Власне, це були самі лише вітренківці, менше десятка осіб різної статі та позапенсійного віку, хоча й рухливі такі. Завзяті. Підозрюю, що вони виступали не гроші, а дійсно за переконаннями. Дійсно, як кажуть в народі, «не всіх вар’ятів війна забила».
Тема навчань так і зветься:»Проведення міжнародної операції з безпеки на морі». Мета – відпрацювання за стандартами Альянсу дій багатонаціональних штабів та сил під час планування та проведення міжнародної операції з безпеки на морі.
В навчаннях приймають участь представники 17 країн: Азербайджану, Алжиру, Бангладеш, Бельгії, Грузії, Ізраїлю, Канади, Каиару, Молдови, Німеччини, Норвегії, Швеції, ОАЕ, Португалії, Туреччини, США та України.
Одним з важливих елементів будуть конторольні заходи Програми перевірки та зворотнього зв’язку концепції оперативних можливостей фрегата «Гетьман Сагайдачний», великого десантного корабля «Костянтин Ольшанський» та 1-ї роти морської піхоти. Навчання пройдуть у чотири етапи. Перший – це розгортання сил та базова підготовка. Другий – підготовка в морі та на березі. Третій – це безпосередньо проведення міжнародної операції з безпеки на морі, і четвертий – це згортання сил. Від Збройних Сил України приймуть участь командування та штаб навчання, 6 кораблів та суден, що приймуть участь безпосередньо у морському компоненті, бойова тактична група морської піхоти загальною чисельністю близько трьохсот чоловік та 36 иодиниць автобронетанкової техніки. Авіаційний компонент – це літак Бе-12 вертоліт Ка-27, вертоліт Мі-14, рятувальна парашутно-десантна група та технічний склад. Також від Державної Прикордонної служби України приймуть участь три кораблі.
Від Військово-Морських Сил США в навчанні приймають участь також командування та штаб навчання, 2 кораблі, 1 літак та гелікоптер. Від Військово-Морських Сил Туреччини беруть участь три кораблі та катери. Від військово-морських сил Грузії, що відновилися після російської військової агресії – один корабель. Решта країн – учасниць представлена спостерігачами.
Треба зазначити, що з 1997 року по 2011 рік було проведено 9 ( дев’ять) навчань серії «Сі Бриз», у 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2007, 2008, 2010 та 2011 роках). «Сі Бриз-2012» став ювілейним, десятим навчанням з цієї серії.

Habir Sahib
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: армия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.