Держказна ''збагатилась'' сріблом. Знахідка львівських митників

18 вересня 2012, 06:50
Власник сторінки
журналіст
0
20
Держказна   збагатилась   сріблом. Знахідка львівських митників

Держказна ''збагатилась'' сріблом. Знахідка львівських митників

Несподівану знахідку виявили львівські митники, коли на пункт перетину кордону «Мостиська» в’їхала автівка «Пежо» під кермуванням громадянина України, який прямував з Польщі й скористався «зеленим коридором». Під час візуального огляду автомобіля виникла підозра про можливе переміщення товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню та митному оформленню. Пильність виявилась недремною. В його салоні на задньому сидінні в двох картонних коробках віднайшли 209 срібних монет в пластикових капсулах різних форм, розмірів та номіналів.
Так, як контрабандист порушив вимоги українського законодавства про переміщення готівки й банківських металів через митний кордон України, то срібні монети в нього вилучили до рішення суду.
До речі, фізична особа має право ввозити в Україну й вивозити за її межі банківські метали у вигляді зливків і монет вагою, що не перевищує 500 г і лише на умовах письмового декларування. Понад цю норму дорогоцінні метали мають право ввозити в Україну виключно уповноважені банки.

Ігор Галущак
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Таможня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.