Красивий наш прапор: небо й пшениця, яка родить. Зібрання у львівській Ратуші

03 квітня 2013, 12:35
Власник сторінки
журналіст
0
90
Красивий наш прапор: небо й пшениця, яка родить. Зібрання у львівській Ратуші

Красивий наш прапор: небо й пшениця, яка родить. Зібрання у львівській Ратуші

3 квітня представники міської влади, депутатського корпусу та громади Львова зібрались у міській Ратуші на урочисте засідання з нагоди відзначення 23-ї річниці підняття національного синьо-жовтого прапора над столицею Галичини. Учасники завершили церемонію підняття волошково-пшеничного стягу над міською вежею.

А історичне рішення підняти синьо-жовтий прапор на будівлі міської Ратуші було прийняте 3 квітня 1990 року на сесії Львівської міської ради депутатами першого демократичного скликання під головуванням першого мера з часу набуття Україною незалежності Богдана Котика. «Сьогодні хотілось би роздумати глибше, чому ми отримали свободу. Хочу подякувати всім вам за віру вашу, за те що ви вірили і по вірі вашій ми отримали те, що зараз маємо. Й сьогоднішній день є днем відповідальності для нас для молодого покоління, бо тепер від нас залежить, чи ми цю свободу втримаємо у своїх руках і якою вона буде. Тож нехай наша віра міцніє і приносить свої плоди. І нехай Господь Бог нам допомагає», - сказав у вітальному слові до присутніх капелан львівської мерії отець Павло Дроздяк.
Натомість міський голова Львова Андрій Садовий наголосив: «23 роки тому прапор можна було підняти тільки над Ратушею, бо на жодною державною установою це навряд чи могло б статися. Який красивий наш прапор: небо й пшениця, яка родить. Це наша гордість. Коли ми з вами є свідками перемог наших спортсменів, коли звучить гімн, піднімається наш прапор, яка в нас з’являється гордість за Україну! Ми живемо в непростий час. Перед нами - важкий шлях, коли кожен на своєму місці добре та якісно має робити свою роботу, щоб бути відповідальним за ту місію, яка покладена на кожного, хто поклав в основу свого життя служіння Ті держави, з яких ми зараз беремо приклад, гартувалися століттями. Ми ж цей гарт проходимо прискореними темпами, ми повинні перехворіти всіма політичними хворобами за дуже короткий час».

Ігор Галущак
фото - Олександр Мазуренко
Львів
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Львов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.