Парад вишиванок у Львові

25 травня 2013, 11:55
Власник сторінки
журналіст
0
33
Парад вишиванок у Львові

Парад вишиванок у Львові

25 травня львівська молодь долучилась до низки інших міст України, де традиційно проходять паради вишиванок. Цьогоріч бажання провести у себе парад національних одностроїв виявили також мешканці Рівного, Вінниці, Житомира, Сум, Полтави, Ужгорода, Одеси та решти. У цей день до акції приєднуються також українці Англії, Андорри, Вірменії, Казахстану, Мозамбіку, Польщі, Португалії, Росії та Словенії.

Нагадаємо, парад вишиванок вперше було зорганізовано молоддю Києва у 2008 році. Розуміючи необхідність проведення подібних заходів на теренах усієї України, до ініціативи київських походів у вишиванках виявили бажання приєднатися й львів`яни. Такі заходи проводять з метою популяризації національного одягу, шанування українських народних звичаїв, виховання молодого покоління та поширення культурних традицій в Україні й в усьому світі.
«Вітаю всіх молодих людей, які люблять вишиванку, які люблять наші українські традиції, і вміють спільно співати Гімн України. Це завжди об’єднує. Такі акції треба підтримувати. Сьогодні у Львові відбувається багато дуже різних заходів. Мені приємно, що люди мають хороший настрій. Активність велика – і на роверах сьогодні, і на мопедах, і пішою ходою хлопці та дівчата, переважно у вишиванках», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Ігор Галущак

Фото - Олег Кохан

Львів



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Львов,вышиванка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.