Who is next?

22 квітня 2011, 22:26
Власник сторінки
Политолог
0
626

Хто наступний? У черзі на відвідини Генпрокуратури, затримання чи взяття під варту і направлення до СІЗО?

Влада демонструє неабияку послідовність у переслідуванні. Причому не лише прямих опонентів з опозиції. А всіх. Всіх, хто навіть теоретично може бути небезпечний. Позавчора були Луценко і Тимошенко. Вчора – Кучма. Сьогодні – Пилипишин. Хто наступний? До кого ВМС чи СБУ прийде завтра? Хто з умовних VIPів опиниться на допиті чи на стільці обвинувачуваного завтра?

Вибіркове правосуддя, схоже, досягло, чи принаймні вже досягає свого апогею. Затримують, допитують, порушують карні справи проти всіх, хто навіть теоретично може бути небезпечний для нинішньої влади. Що це означає для нас у практичному плані? – як запитав би головний герой культового роману Пєлєвіна «Generation P» Вавілен Татарський. Це означає лише закручування гайок.

Безвихідь. У якій суспільство живе вже понад рік. І у якій влада опинилася вже десь у вересні, а усвідомлювати себе у ній починає лише зараз… Це безвихідь безпорадності. Коли немає змоги і розуму проводити реформи, проте є катастрофічне бажання зберегти владу, вплив і при цьому виглядати не «каліфами на час», «тимчасовцями», а буцімто «реформаторами» і «модернізаторами»…

Тому треба імітувати боротьбу із корупцією і «неухильне» встановлення законності … поки самі крадуть … Тому треба ізолювати, залякати і затерти всіх і кожного, хто може стати хоч якимось уособленням інакодумства і альтернативи. Що і робиться. Руками «не кума» і правоохоронних органів, як «охороняють право» Януковича будувати, чи радше ШИКУВАТИ «нову країну»… Країну, у якій ніхто не знає, коли і за що опиниться під прицілом вибіркового правосуддя. А якщо не хоче бути «наступним», мусить шикуватися у шеренги «згодних» лизоблюдів.

Янукович будує країну, у якій за влучним висловом великого англійського поета Джона Дона, «никогда не знаешь, по ком звонит колокол»…

«Возможно, он звонит по тебе?...»

Олексій Краснопьоров, політичний консультант

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.