Тігіпко – наступний прем’єр?

16 серпня 2011, 14:26
Власник сторінки
Политолог
0
547

По суті, це означає влиття «Сильної України» до ПР.

Сьогодні Азаров озвучив інформацію про те, що партія Тігіпка «Сильна Україна» об’єднується з Партією регіонів. По суті, це означає влиття «Сильної України» до ПР. На перший погляд, здавалося б – нічого дивного. Поглинення своїх конкурентів – стандартна стратегія для регіоналів. Так вони поступили із багатьма партіями-конкурентами, а саме з партіями Кушнарьова, Богословської тощо. Тому здавалося б – все логічно. Тігіпко – член команди, віце-прем’єр, а тому його примусили «здати» власну партію. Так би мовити «покласти на алтар» електоральних інтересів головної провладної партії – ПР.

Проте в дійсності може бути ще одне пояснення. Тігіпка можуть готувати до прем’єрства, а тому «Сильну Україну» вливають у ПР.

Розмови про можливість відставки Миколи Азарова точаться вже майже рік. Проте відставка ніяк не відбувається. Головною причиною для цього називають відсутність адекватної, рівноцінної Азарову кандидатури на прем’єрське крісло. А адекватність кандидатури має проявлятися передусім в тому, що наступний керівник уряду має бути рівновіддаленим від різних груп впливу. І Найважливіше: прем’єр-міністр повинен стати головою Партії регіонів.

Тепер розглянемо Тігіпка в цьому розрізі. Він є рівновіддаленим від усіх груп впливу. Проте очолюючи «Сильну Україну», Тігіпко не міг вступити до ПР та стати її головою. Тепер після кризи всіх собак можна буде повісити на Азарова, а Тігіпко цілком може стати новим прем’єром і формальним головою ПР.

То ж що означає злиття «Сильної України» і Партії регіонів? Чи стане Тігіпко наступним прем’єр-міністром? Відповіді ми побачимо вже восени.

Олексій Краснопьоров, політичний консультант

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.