Афганський прецедент

01 листопада 2011, 09:58
Власник сторінки
політичний експерт
0
1026
Афганський прецедент

Сьогодні знову знесли паркан під Верховною Радою. Цього разу чорнобильці. І це, очевидно, стає новим політичним трендом.

20 вересня, коли біля Верховної Ради було багато людей в камуфляжі, особисто в мене склалося два враження. Перше - я в банановій республіці, де  в чергове "демократично налаштовані офіцери" захопили владу. Друге: камуфляж - це новий політичний тренд, яким, приміром, колись були помаранчеві стрічки.

Очевидно ті події справді створили прецедент і вже 14 жовтня шахтарі, за прикладом афганців, спробували штурмувати Кабмін.

В чому суть прецеденту?

Я не пам’ятаю, щоб проти афганців були кримінальні справи "за пошкодження державного майна" (яким очевидно був попередній паркан біля ВР) - чого не скажеш про підприємницький майдан. Коли податківці прийшли з  маскі-шоу в офісі ветеранів-афагнців, їх там попросту заблокували. Після цього перші змушені були сказати, що помилися адресою - чого не скажеш про маєток Євгенія Суслова, в якого повно охорони.

Навіть в день ратифікації харківських угод, коли рівень напруги зашкалював, ніхто на штурм парламенту не пішов. Більше того - не було розбито жодного вікна.

Афганці, на відміну від політичних активістів, добре підготовлені і дисципліновані. Їм не цікава участь в "громадських радах при Кабміні", вони не стануть розводити дискусії у Савіка, проводити прес-конференції і писати маніфести. Чого не скажеш про політиків і громадських активістів, яким тільки дай обличчям поторгувати.

Це і злякало політичну верхівку. Нинішня влада звикла говорити з позиції сили - з підприємцями, з опозицією. Зі всіма. Відповідно лише силу вони поважають, а не бабусь-істеричок під судом, політичні паркети на День незалежності, маніфести, плакати, наліпки і так далі.   

Тому й немає кримінальних справ проти афганців. Тому й податкова "помилилася адресою". Це і є прецедент, який створили афганці, після якого я не впевнений, що будуть заведені справи за сьогоднішні події.

Таке ми вже бачили…

…можуть сказати депутати Коломийської міської ради. Півроку тому місцеві афганці захопили сесійну залу після того, як їм не дозволили встановити в місті військову техніку. Як це було - можете подивитися на цьому відео (дивитися з 5-ї хвилини). Як це може виглядати у Верховній раді, поки можемо тільки здогадуватися.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.