Символ успіху

06 листопада 2011, 20:46
Власник сторінки
Политолог
0
610

Переглядаючи новини, раптом подумав: а що у нас є симовлом успіху?

Невтішний висновок напрошується сам собою: символом успіху в сучасній Україні є гроші. Наприклад, символ успіху - це костюм від "Бріоні", символ успіху - це автомобіль "Бентлі" і так далі. Вершина, своєрідний апогей успіху - це, напевно, "Межигір'я" на 140 гектарів.

І це дуже погано! Тому що грощі перетворюють будь-яку цінність на товар. Вони встановлюють ціну для цінностей. А оцінена цінність - це вже не цінність.

Символом успіху повинні бути не гроші, а визнання!

Тому що гроші не стимулюють розвиватися і продукувати нові ідеї, створювати нове і якісне. Гроші, точніше їх надлишок у фізичних осіб, стимулюють завмирання і стагнацію, адже заміщують прагення розвитку наявністю побутового комфорту, а точніше - надлишкового споживання.

Ще Пелєвін писав, що депресію можна побороти, випивши 50 грамів коньяка чи купивши щось на суму понад 100 доларів. Саме так у нас і звикли боротися з депресією. І саме таке споживання стало символом успріху.

Інша справа - визнання.

Щоб отримати визнання, мало щось мати чи щось купити. Аби отримати визнання, треба щось створити.

Тому такий символ успіху як визнання породжує прагнення жо активності і розвитку.

Отже, українському суспільству, аби вижити і зайняти гідне місце у світовому співтоваристві, слід якнайшвидше міняти символ успіху. Адже, цитуючи Булгакова, "разруха не в клозетах, а в головах".

Олексій Краснопьоров, політичний консультант

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.