"В опозиції таких безглуздих речей Янукович не казав"

08 листопада 2011, 10:06
Власник сторінки
Политолог
0
526

Опоненти влади готують збройні напади на державні органи, заявив Віктор Янукович. "Мені правоохоронні органи кажуть, що зараз іде скупка зброї", — зазначає він.

Президент розкритикував чорнобильців, які протестують проти урізання соціальних гарантій: "Люди втратили страх і совість. Ті, кому найважче, вони мовчать, терплять. Під парламент прийшли ті, хто отримує пенсії в 30 тисяч гривень".

Олексій Краснопьоров, 24 роки, політолог:

— Таку інформацію доносить президенту найближче оточення. Лише кілька людей можуть його переконувати — Льовочкін, Хорошковський, Азаров. Вони знайшли слабкі місця Януковича.

Є припущення, що мітинг під Радою організований Львочкіним, щоб проілюструвати неефективність уряду Азарова. Думаю, президента дезінформували й не очікували, що він це озвучить. А він вірить, що хтось із простих людей отримує пенсію в 30 тисяч, бо сам живе в розкішному "Межигір'ї".

Віктор Таран, 34 роки, політолог:

— Страх змушує Януковича спиратися на силові структури. Це шлях усіх авторитарних режимів, які закриті до діалогу з народом. Вони бояться людей. Із соціальних гасел починаються всі революції. Страйк донецьких шахтарів через зарплати поклав початок розпаду СРСР. Зараз Україна нагадує вулкан. Там шахтарі, там — афганці, там — чорнобильці.

Усі заклики терпіти — не нормальні. Пенсійні фонди не розглядають питання про перерахунок пенсій, бо нема коштів. Але ж є гроші на Євро-2012, вертолітні майданчики, Держуправління справами, Верховну Раду. Cкільки терпіти? Людина живе не так багато.

Володимир Фесенко, 52 роки, політолог:

— Силовики грають на страхах Януковича. Зараз бюджетний процес, і так можна вибити собі більше грошей. Могильов відкритим текстом сказав був, що МВС дістає лише 40 процентів із того, що йому треба.

Людей із високими пенсіями небагато. Вони мають високі чини і захищають свої інтереси іншими засобами. Ясна річ, президент знає, що щось відбувається, і питає: "Що там таке?" Йому відповідають, що це люди з 30 тисячами пенсії. Він просто в іншому світі живе й не уявляє реальності.

Віктор Небоженко, 58 років, політолог:

— Щоб загнати Україну до Митного союзу, Кремлю треба повністю контролювати одну-єдину людину — Януковича. І це результати "оперативної роботи" з ним. Його оточують особи, які весь час розповідають, як його ненавидять і тільки чекають слушної нагоди, щоб скинути. І що врятувати його може тільки Путін.

Це старий і цинічний спосіб розколювати й натравлювати різні суспільні групи одна на одну. Його почали ще з податкового Майдану. Тоді стравлювали підприємців із бюджетниками, називаючи перших "спекулянтами".

Олексій Гарань, 52 роки, політолог:

— Заява більше подібна до параної. Є кримінальні угруповання, з якими влада мусить боротися. Але якраз у цьому вона неефективна, що засвідчили події із затриманням кілерів в Одесі. Натомість, вони намагаються продемонструвати "ефективність" у боротьбі з опозицією і правами та свободами людей. Тут вони герої.

У цю заяву навіть діти малі не повірять. Невже чорнобильці мають пенсію утричі більшу, ніж депутати? Але Янукович не усвідомлює, що це звучить смішно. В опозиції він таких безглуздих речей не казав, а зараз на посту "забронзовів".

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.