Вертолітне поле

14 листопада 2011, 11:15
Власник сторінки
Политолог
0
545

Це просто якийсь апогей "покращення життя вже сьогодні".

Вчора під час прогулянки центром міста звернув увагу на вертолітний майданчик, який будують для Віктора Януковича. Багатьом відомо, що це чотириповерхове одоробло, яке височіє над схилами Дніпра прямо напроти смотрового майданчика біля Верховної Ради.

Трохи роздумів з цього приводу.

По-перше, не зрозуміло, навіщо на цю недобудовану споруду витратили купу грошей платників податків, тому що, швидше за все, сам Янукович нею не користуватиметься. Якщо людина їздить у кортежі зі швидкою і боїться озброєних замахів, то літати на вертольоті цій людині має бути ще більш страшно. Адже всі, хто бачив цю споруду, яка щвидше нагадує ціле "вертолітне поле", а не просто майданчик підтвердять: це ну просто дуже зручна мішень для снайперів. Ми ж не припускаємо, що будівництво майданчика, відкритого для огляду на всі чотири сторони - спланована провокація проти безпеки президента?

По-друге, якщо добудувати естакаду і дорогу від "вертолітного поля" до вулиці Грушевського, доведеться зносити левову частку Маріїнського парку - пам'ятки садово-паркового мистецтва, яка і так уродується будівництвом парканів навколо парламенту.

По-третє, мені не зрозуміло, чому на догоду примхам однієї людини бюджетні мільйони витрачаються на "вертолітне поле", яке уродує схили Дніпра, а видатний шедевр архітектури Маріїнський палац стоїть і не реконструюється вже кілька років.

По-четверте, чому президенту можна будувати "вертолітне поле", а Суркісу, наприклад, не можна добудувати стадіон "Динамо"? Суркісу пояснюють, що це порушить гармонію унікального ланшафту Дніпровських берегів. А "вертолітне поле" хіба не уродує ланшафт схилів Дніпра?

Зрештою, дивно, що з необережної подачі однієї жінки - Ганни Герман, яка виправдовувала затори під час переміщення кортежу Януковича тим, що скоро президент літатиме вертольотом і заторів не буде - були витрачені великі гроші з бюджету, тобто по суті з наших кишень, та ще й на додачу будівництвом недоречної споруди уродуються унікальні Дніпровські схили.

Це не просто абсурд. Це просто якийсь апогей "покращення життя вже сьогодні". Чи це ще не апогей, а сумні реалії "покращення" попереду?

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції "Concept-GRoup"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.