Секрет об'єктивної журналістики

16 листопада 2011, 21:14
Власник сторінки
Политолог
0
532

А висновки робіть самі!

Раптом замислився над тим, чи є в Україні об'єктивна журналістика і чи можлива вона в принципі?

Мабуть, її немає не лише в Україні, але і в принципі. Тому що навіть незалежні журналісти висвітлюють події, політичну, економічну, соціальну ситуацію тощо, виходячи із власних світоглядних позицій і переконань. Тому в певному сенсі це все одно не об'єктивно, адже випливає із особистих позицій і умовиводів людини, яка пише.

Справді об'єктивну інформацію можна отримувати лише читаючи / дивлячись / слухаючи кілька незалежних джерел і співставляючи їхню інформацію і оцінки. І головне - аналізуючи цю інформацію.

Отже, якщо Ви хочете мати об'єктивну інформацію і об'єктивний погляд на життя - читайте, дивіться і слухайте декілька незалежних джерел, а висновки робіть самі!

P.S. На жаль, в українських реаліях це ускладнюється тим, що незалежних ЗМІ в нашій країні не так уже і багато. Точніше, їх можна на пальцях перелічити.

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.