Країна парадоксів

17 листопада 2011, 13:08
Власник сторінки
Политолог
0
589

Чи може називатися європейською така країна?

У реаліях, в яких живе українське суспільство чимало парадоксів. Наприклад, в молоко у нас коштує дорожче пива, книга - дорожче, ніж пляшка спиртного, чиновники живуть багатше бізнесменів, а некваліфікована робота оплачується вище за роботу, яка потребує спеціалізованих знань і навичок. І так далі, і так далі, і так далі.

Але, маубть, найпарадоксальнішими у нас є правила дорожнього руху. Один приклад. В Україні існує лише один вид транспорту (окрім президентського кортежу, звісно), який заборонено зупиняти ДАІшникам. Це інкасаторські автомобілі. Не існує причини, з якої можна було б зупинити автомобіль, який перевозить гроші. Можна лише зняти правопорушення на камеру, а потім подати до суду.

А от, наприклад, машину швидкої допомоги за певних обставин зупинити можна. ДАІшники мають на це право. Навіть, якщо "швидка" везе тяжко хвору людину.

Виникає філософське питання: чи може називатися європейською країна, в якій гроші цінуються більше за людське життя і матеріальні цінності захищені краще за моральні

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.