Свист для Путіна і Януковича

21 листопада 2011, 13:53
Власник сторінки
Политолог
0
647

Що означає свист трибун?

Вже досить широко розійшлася новина про те, що Путіна освистали з трибун спорткомплексу "Олімпійський" у Москві, коли він вийшов на ринг привітати Федора Ємельяненка з перемогою над Джеффом Монсоном. До речі, Путіна освистали вперше в його політичній кар'єрі.

Що означає свист трибун?

Свист - це найбільш шчира і об'єктивна демонстрація реального ставлення громадян до політика. Адже, якщо одна людина може боятися критикувати політика публічно - online чи на вулиці - бо це може бути небезпечно і мати певні неприємні наслідки, то у натовпі, особливо у дещо екзальтованому натовпі на трибунах, людина почувається анонімною і захищеною. А отже вільнішою. А отже щирою.

Тож свит трибун є свідченням того, що Путін втрачає довіру і підтримку громадян РФ, а отже - втрачає свій особистий політичний капітал. Тому після імовірної перемоги на президентських виборах влада Путіна триматиметься вже не на особистій популярності і підтримці населення, як значною мірою було раніше, а лише на потужній адміністративній вертикалі. І це тривожний "свисточок" для ВВП.

До чого тут Янукович? А до того, що Путін дійшов до свисту трибун лише на 12-му році політичної кар'єри, а Янукович - вже на другому. І це найкраща характеристика не лише ставлення до Віктора Федорович з боку населення і його громадянської підтримки, а й реальної опори для його влади. Вона спирається лише на вертикаль, а отже це колосс на глиняних ногах.

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.