Чим відрізняється Україна Януковича від України Кучми?

23 листопада 2011, 08:26
Власник сторінки
Политолог
0
545

Один простий приклад.

Один простий приклад: вчора на Майдані співробітники "Беркута" оточили, затримали і заважали вийти з оточення народному депутату Андрію Парубію.

Що це означає? Це значить, що для нинішньої міліції не існує депутатської недоторканності, закріпленої законом. Тобто накази керівництва важливіші і дієвіші за державні закони! За Кучми така ситуація була просто немислимою. Я принаймні не пам'ятаю жодного випадку, щоб проти опозиційного депутата міліція застосовувала сила. Тобто навіть за авторитарного Кучми закони поважалися більше, ніж за Януковича.

Хочу, щоб мене правильно зрозуміли. Я не намагаюся видати за жертву пана Парубія. Я тим більше не апогогет депутатської недоторканності. І вже точно я не ностальгую за часами Кучми.

Просто це дуже показовий приклад. Якщо міліція застосовує силу проти недоторканних нардепів - і Парубій не є тут поодиноким винятком - то що ж вони можуть зробити із рядовим громадянином? Якщо накази начальників в Україні Януковича важливіші за закони...

Що вони можуть зробити стає зрозуміло, згадавши приклад студента Ігоря Індила.

Що й казати. Будуємо нову країну. Країну безкарності і беззаконня.

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.