Конспірологічне обстеження Тимошенко

23 листопада 2011, 09:58
Власник сторінки
Политолог
0
533

Якої мети намагається досягти влада своєю конспірологічною діяльністю?

Сьогодні о 7.30 ранку Юлія Тимошенко таки пройшла медичне обстеження. Причому пройшла його таємно. Про те, що засуджену №1 повезуть на обстеження за межі Лук'янівського СІЗО не знали ані адвокати Тимошенко, ані її найближче оточення.

Така конспірологія виглядає дивно з усіх точок зору. Ну, зрозуміло, вчора Янукович публічно пообіцяв надати Тимошенко допомогу і його підлеглі "мєтнулість" і все зробили. Проте навіщо такі таємниці? Щоб до лікарні не приїхали журналісти і Тимошенко не помахала їм ручкою та не мала змоги сказати щось стандертне на кшталт "Тримайтеся, мої любі!"? Якщо так, то це єдина мета, якої досягнула влада своєю конспіративною діяльністю.

Решта - суцільний негатив. По-перше, якщо припустити, що природою хвороби Тимошенко є її важкий психологічний стан (уявіть, як має почувати себе людина, яка ще вчора була вагомим політичним лідером, а зараз сидить у СІЗО, поки твориться політичне майбутнє - приймається закон про вибори, святкується День Свободи тощо), то конспірологічні поїздки на обстеження цей стан можуть хіба що погіршити.

По-друге, і найважливіше - вчора Янукович отримав чіткий сигнал від Заходу, що до Тимошенко треба ставитися хоч трошечки по-людськи та реалізовувати її права, зокрема хоча б право на лікування. Таємні поїздки до лікарні у такому випадку лише демонструють Заходу закритість влади та її страх перед будь-якими найменшими проявами публічності Тимошенко. Це пряма демонстрація, що влада не чує і не збирається дослухатися до месседжів європейських політиків. Отже, це ще один маленький крок до подальшого "охолодження" стосунків з Заходом.

Тож, пане Януковичу, менше конспірології! Більше здорового глузду! Європейський шанс України і так вже майже втрачено...

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.