Гра у наперстки з Євросоюзом

24 листопада 2011, 09:05
Власник сторінки
Политолог
0
541

А в той же час "Аннушка вже розлила масло"... Себто Путін вже розставив пастки ЄврАзЕС і Митного союзу.

Вчора з'явилася інформація, ніби Віктор Янукович 19 грудня - у день, на який запланований самміт Україна-ЄС, - поїде до Росії на інше засідання, на засідання ЄвАзЕС.

Одразу відчувається, що "ноги" цього інформаційного повідомлення ростуть з Адміністрації президента. Вочевидь, там вирішили погратися у наперстки з єврочиновниками і полякати їх можливістю того, що Янукович може і проігнорувати їх захід заради візиту до РФ.

Розрахунок, як видається, мав бути приблизно наступним: єврочиновники страшенно перелякаються, що непотрібні Януковичу і що він може надати перевагу східному вектору розвитку України, а отже стануть лояльнішими до офіційного Києва, терплячишіми до, м'яко кажучи, неадекватної зовнішньополітичної поведінки вищого керівництва України і менш вимогливими до питанб відстоювання демократії і прав людини в нашій країні.

Це видає щире і сліпе переконання нинішньої влади, що Україна таки більше потрібна Євросоюзу, ніж Євросоюз Україні.

Не повторюватиму стандартних суджень про цивілізаційний вибір України, вигоди від зближення із потужною і багатою економікою ЄС та його широким і платоспоможним ринком. Зазначу лише, що психологія і філософія української влада - психологія "наперсточників", які намагаються як "лохів" розвести єврочиновників.

Невже вони вважають європейців ідіотами, які не розуміють реальної ситуації? Чи вони просто настільки загралися зі своєю владою, що самі втрачають відчуття реальності?

ЄС поки що терпитьці ігри. Але ж і терплячим, флегматичним і толерантним європейям це рано чи пізно набридне. А в той же час "Аннушка вже розлила масло"... Себто Путін вже розставив пастки ЄврАзЕС і Митного союзу.

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.