Політична смерть Тігіпка

25 листопада 2011, 10:07
Власник сторінки
Политолог
0
520

Тігіпкові "світить" перетворення на VIP-тушку.

Об'єднання партії "Сильна Україна" з Партією регіонів, відкладене на кінець листопада, переноситься на невизначений термін. Джерела "Української правди" повідомляють, ніби у ПР відмовилися виконувати кадрові вимоги Сергія Тігіпка та дося не досягнуто згоди щодо кількості місць, які отримають представники СУ у списку ПР на наступних парламентських виборах.

Це повідомлення ще раз підкреслює, що Тігіпка банально "розвели".

Колишній комсомольський лідер виявився надто недолекоглядним як для дорослої, а не молодіжної, української політики. По суті, Тігіпко спалив свої політичні акції ще тоді, коли вийшов на спільну прес-конференцію із Миколою Азаровим і публічно заявив про наміри об'єднуватися із "регіоналами".

Звісно, Тігіпкові на той момент напевно щось обіцяли (щвидше за все, щось ну дуже серйозне і ласе) у Адміністрації президента і навіть давали якісь вагомі політичні гарантії. Мені видається, що на той момент керівництво АП прагнуло використати Тігіпка як інструмент контролю за Партією регіонів. Проте далі у так званої "групи Льовочкіна" щось не вигоріло. Важко сказати що... І Тігіпкові запропонували "вливатися" так би мовити на загальних умовах.

Але ж який недалекоглядний прорахунок зробив Тігіпко, публічно заявивши про об'єднання з ПР до(!) того, як узгодив всі умови цього об'єднання та отримав від АП стовідсоткові і не порушні гарантії хоча б мінімальних (а не максимальних, на які Тігіпко вочевидь розраховував) бонусів від такого об'єднання.

Тепер Сергій Тігіпко - політичний труп. Вороття у самостійно політику він вже не має, так розчарувавши своїх прихильників і команду, за дешево здавши партію і втративши особисту електоральну вагу. Перспектив дотиснути ПР і отримати від об'єднання серйозні вигоди він теж вже не здатен, адже не має більше електорального ресурсу, який міг би використати як розмінну монету в переговорах.

Вочевидь, Тігіпкові "світить" перетворення на VIP-тушку на кшталт Кінаха, Богословської чи їм подібних. Ну, і звісно "браво!" "наперсточникам" з нинішньої влади. Тігіпка вони розвели майже геніально. От тільки, переконаний, що з Путіним і Баррозу у них так не вийде. Вийде, швидше навпаки.

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.