Як створити умови, або Приклад "покращення"

28 листопада 2011, 15:08
Власник сторінки
Политолог
0
583

Важко уявити умови відбування покарань іншими засудженими, якщо такі негаразди спіткають екс-прем'єра і лідера опозиції.

Віктор Янукович доручив забезпечити належні умови утримання Юлії Тимошенко у в'язниці "на європейському рівні": лікування, утримання тощо.

Одразу виникає кілька питань з цього приводу.

По-перше, як Янукович розуміє "європейський рівень"? Це 140 га "Межигір'я" + 30 тисяч га лісового господарства для "царського" полювання президента? Чи це таємні перевеження хворої жінки на обстеження і "забезпечення умов", аби ВОНА не визирала з вікна і не махала рукою прихильникам під приводом ремонту?

Взагалі слабо віриться, що для ВФЯ словосполучення "єпропейські стандарти" не порожній звук.

По-друге, і найважливіше: ну хіба це справа президента займатися станом утримання в'язнів? Ці питання повинні вирішуватися системно, а перебування людей за гратами має відповідати певним стандартам в принципі, а не створюватися за вказівкою президента.

Важко уявити умови відбування покарань іншими засудженими, якщо такі негаразди спіткають екс-прем'єра і лідера опозиції. Словом, у нас все, навіть пенетаціарна служба, працюють у ручному режимі - без вказівки згори не робиться нічого в принципі.

Отакий собі елемент всезагального "покращення".

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.