Чи здатна влада віддати наказ "стріляти"?

29 листопада 2011, 08:53
Власник сторінки
Политолог
0
572

Наша влада - як той боягузливий пес...

Дедалі очевиднішим стає, що в країні назріває ситуація бунту. Не революції, яка має бути зорганізованою, очоленою лідерами імотивованою ідеєю, а саме бунту - стихійного і ніким не керованого, мотивованого лише низьким рівнем життя, безвихіддю та роздратуванням людей, невірою в інші способи досягнення "покращення".

Тому актуалізується питання: якщо бунт стане реальністю, чи готова буде ця влада стріляти у бунтарів, у своїх співвітчизників, які можуть вийти на стихійний і, можливо, силовий протест?

Тут мова не про випадки на кшталт трагічної загибелі шахтаря-інваліда під час розгону наметого містечка в Донецьку. Мова саме про свідомий наказ "стріляти", який віддало б вище керівництво держави.

Мені видається, що нинішня влада все ж не готова стріляти. Гедоністи і бізнесмени не здатні на репресії.

Проте їм таки є, що втрачати. І вони страшенно бояться. А, як то кажуть, найнебезпечніший пес - боягузливий. Він від страху здатен на дуже різкі і необдумані дії. Наша влада - як той боягузливий пес...

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.