Хто і як спекулюватиме на протесті?

30 листопада 2011, 08:52
Власник сторінки
Политолог
0
552
Хто і як спекулюватиме на протесті?

Саме зараз Азарова звільнити дуже зручно.

Я далекий від думки, що протести чорнобильців (голодування) у Донецьку та захоплення Донецької ОДА є чиєюсь піар-технологією чи способом відволікати увагу суспільства від інших тем і прорахунків влади. Видається, що саме голодування у Донецьку є щирим і справжнім протестом.

Проте я навіть не сумніваюся, що цей протест буде використано певними політиками у певних цілях.

Я вже неодноразово висловлював думку, що думку Януковича формує близьке коло його оточення, ті, хто має можливість його переконувати і говорити з ним довго і "відверто", себто дорірливо. Так от - ці люди, безумовно, "вдувають" у вуха Януковича потрібну їм інформацію із потрібними їм оцінками.

І серед близького кола президента немало людей, так чи інакше зацікавлених у відставці Миколи Азарова. Це досить різні люди із різних груп впливу - від Льовочкіна до Клюєва. Для Льовочкіна Азаров конкурент як у сенсі споконвічного суперництва АП і Кабіміну, до того ж представник "донецьких" і людина, на яку Льовочкіну відносно складно впливати. Для Клюєва Азаров - людина, яка займає "його" місце, себто омріяне прем'єрське крісло. Для всіх - Азаров є ідеальною ритуальною жертвою, цапом відбувайлом за прорахунки влади, "колективного Януковича".

Саме зараз Азарова звільнити дуже зручно. У покарання. За загибель шахтаря. За вибух домни. За загальне суспільне невдоволення. І протести у Донецьку - якнайкращий привід для всіх представників оточення "вдувати" у вуха Януковича ідею про відставку Азарова. Чи зможуть зацікавлені гравці з президентського оточення вдало спекулювати на громадянському протесті покажуть вже найближчі тижні.

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.