Тігіпко грається із соціологією?

30 листопада 2011, 12:11
Власник сторінки
Политолог
0
697
Тігіпко грається із соціологією?

Чи граються із Тігіпком?

У відповідності до опитування, яке провів КМІС, підтримка політичних сил розділилася б наступним чином: за Партію регіонів проголосівали б 23,8%, за БЮТ – 19,3%, Фронт змін – 13,4%, КПУ – 9,6%, УДАР Кличко – 8,4%, партію Сильна Україна – 6,1%. При цьому мандати у VII скликанні ВР розподілилися б наступним чином (за списками, де "розігрується" 225 депутатських місць: ПР - 67, БЮТ – 54, Фронт змін – 37, КПУ – 27, УДАР – 23, Сильна Україна – 17.

Дуже схоже, що це своєрідна гра пана Тігіпка, а соцдослідження є замовним. По-перше, на це вказує аж надто високий рейтинг "Сильної України" - 6,1% як для вже фактично не існуючої партії, яка розчинилася в інформаційному просторі після спільної прес-конференції Тігіпка і Азарова, а скоро і реально розчиниться у ПР - якось забагато. По-друге, на це вказує чітке вирахування того, скільки ж мандатів отримає кожна політсила, зокрема і в першу чергу СУ.

Є два варіанти. Перший - це гра, яку веде сам Тігіпко. Тобто соцдослідження потрібне для того, аби покласти його на стіл Льовочкіну / Клюєву і сказати: "Давай мандати!". Або ж, іншими словами, хочете, щоб СУ до вас вливалася, беріть у список не лише мене, Тігіпка, а давайте ще мандати - моїм людям чи на продаж. У цьому варіанті дослідження зроблене, щоб надати Тігіпку аргементи для торгу зі стейкхолдерами ПР.

Другий варіант - граються із самим Тігіпком. Його ж люди. Тобто ті, хто не хотів би, щоб СУ вливалася до ПР замовили дослідження, аби покласти його на стіл Тігіпкові і продемонструвати своєму лідерові, що самостійна участь СУ в парламентських виборах вигідніша (вигідніша для нього з огляду на мандати - 1 проти 17 - тому мабуть розбивка на мандати зроблена спеціально для наочності), ніж об'єднання із регіоналами. Тігіпко - бізнесмен. Може на такі речі і купитися.

Другий варіант, як на мене, видається вірогіднішим. От тільки за "об'єктивність" соціології сумно...

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.