Країна скочується до авторитарного режиму

22 грудня 2011, 11:59
Власник сторінки
Политолог
0
475
Країна скочується до авторитарного режиму

араз ми у "гібридному", перехідному до авторитарного режимі.

За рівнем демократії Україна опустилася з 67-го на 79-те місце серед 167 держав. Торік нас зараховували у категорію "країни проблемної демократії". Зараз ми у "гібридному", перехідному до авторитарного режимі, де вибори не є справедливими, уряд тисне на опозиційні партії, поширена корупція, журналістів переслідують, а судова влада — залежна.

— В Україні є щось схоже на демократію суспільства, але немає демократії влади, — коментує креативний директор консалтингової агенції "Концепт ґруп" Олексій Краснопьоров, 23 роки. — Можемо критикувати президента, тисячу разів говорити про Межигір'я, безконечно звертатися до прокуратури та міліції. Реакція влади — нульова.

Замість культури вимоги у суспільстві є культура обурення. Протести не пов'язані з цінностями, а з соціальними інтересами різних груп — підприємців, шахтарів, чорнобильців, афганців. Вони разові — досягти свого й зупинитися. Влада відповідно й реагує — кидає подачки, щоб відкупитися, і далі ігнорує суспільство. Чиновник може не ходити на роботу й носити костюм, який не купиш і за річну зарплату службовця. Доки суспільство не почне доводити свої вимоги до влади, вона чудово почуватиметься.

Олександр КУРИЛЕНКО

http://gazeta.ua/articles/comments-newspaper/_krajina-skochuetsya-do-avtoritarnogo-rezhimu/415380

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.