RESPECT для ТВі

02 січня 2012, 18:37
Власник сторінки
Политолог
0
556
RESPECT для ТВі

ТВі дозволив собі дуже жорсткий, на межі фолу, стиль і формат розмови із владою.

Хочу коротко поділитися своїми враженнями від перегляду на каналі ТВі у новорічну ніч передачі "Веселий перець".

По-перше, було дійсно смішно і цікаво. Не пошкодував, що дивився саме ТВі, а не щось інше. Підняті актуальні теми. Із яскравим гумором поіронізовано (точніше це зовсім не іронія, а дуже жорсткий сарказм) над усіма знаковими помилками, прорахунками і в цілому недоліками нинішньої влади, які були допущені у минулому році. Тобто це гарний сарказм на важливі теми. Словом, було "стьобно", задоволений.

По-друге, і найголовніше - заради цього пишу цей пост і пишеться. ТВі дозволив собі дуже жорсткий, на межі фолу, стиль і формат розмови із владою або, якщо хочете, критики влади. Такий тон до цього часу дозволяли собі лише нечисленні незалежні інтернет-видання, діяльність яких не підпадає під норми закону про ЗМІ. Тому їм простіше - вони можуть почувати себе у відносній (вельми відносній) безпеці. Коли ж такий тон дозволяє собі загальнонаціональний телеканал - це заслуговує на велику повагу. Тому що вони реально ризикують. І сильно. Не факт, що епопея із намаганнями відібрати частоти не матиме продовження. Отже, висловлюю ТВі свій особистий RESPECT.

Ну, і на останок. Дехто може сказати, що тон, взятий ТВі у заочній розмові із владою межує із відвертим хамством і принижує владу країни і окремих її представників, причому найвимщого рівня. Проте я переконаний, що з нинішньою владою правильно і ефективно розмовляти лише таким тоном. З ними можна спілкуватися, дискутувати і боротися лише на межі фолу. "Пацани" просто не розуміють іншої мови. Якщо їм не хамити, вони сприймають це за лояльність у тій чи іншій формі. Тому з ними можна лише жорстко.

На Донеччині є такий вираз про вольову і непоступливу людину - "стояковий". Тобто "тримає стояк" - загальнозрозумілою мовою - не дає себе ображати, на себе тиснути. Думаю, ТВі у передноворічному випуску передачі "Веселий перець" у певному сенсі продемонстрував "стояковість" українського суспільства. Продемонстрував, що ми можемо нехай поки що лише віртуально, проте  досить жорстко дати відповідь на тиск і образи. І за це ТВі ще раз великий RESPECT!!!

Олексій Краснопьоров, політичний консультант, креативний директор консалтингової агенції Concept GRoup

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.