Вбивча риторика: як словами й повідомленнями "запрограмували" геноцид українців

22 вересня 2024, 13:30
Власник сторінки
політконсультантка
0
105
Вбивча риторика: як словами й повідомленнями  запрограмували  геноцид українців
Кадр з фільму "Вплив"

"РАЦИРС" через свою міжнародну антикультову мережу поширює нацистську ідеологію, підігріває ненависть і конфлікти в усьому світі.

 Пишу цей блог під враженням від перегляду документального фільму "Вплив" ("The Impact", США). Упевнена, цю стрічку має переглянути якомога більше людей по всьому світу.  Фільм розкриває моторошну правду про тепершіню росію як країну, котру не просто поглинув тоталітаризм, а яка відверно і нахабно транслює нацистську ідеологію у глобальному світі.

І це не лише моє глядацьке враження, а й висновок експертів та кінокритиків. Як йдеться в огляді фільму "The Impact" від EU Reporter, російська православна церква (РПЦ) та організація "РАЦИРС" (російська асоціація центрів з вивчення релігій і сект) є двома "стовпами", на яких тримається російська машина терору і дезінформації.

"РАЦИРС" через свою міжнародну антикультову мережу поширює нацистську ідеологію, підігріваючи ненависть і конфлікти в усьому світі. Більше того – ця російська антикультова організація є ідеологічним центром  всіх антикультових організацій по світу.

Перед початком воєнної агресії росії в Україні саме "РАЦИРС" розгорнула масштабну пропагандистську кампанію з поширення антиукраїнських наративів. російські пропагандисти навмисно таврували Україну як "секту на рівні держави", "терористичну" та "нацистську країну". Ця риторика всередині росії масово спрацювала на кремлівське завдання  дегуманізації української нації та створила у російському суспільстві ілюзію "виправданості" збройної агресії проти України. У росіян було умисно створено хибне уявлення про Україну як про "небезпечну" країну, яка начебто  "потребує порятунку", через "військову операцію".

 

Ця вбивча термінологія стала причиною страждань і загибелі величезної кількості невинних людей у нашій країні. Вона створила спотворену візію певної "місії з визволення" України, "виправданої денацифікації" від так званого "культового впливу". Дослідники констатують, що саме використання російськими пропагандистами термінів "секта" та "культ" стосовно України цілеспрямовано призвело до кривавого геноциду українського народу з боку російських військових і найманців-терористів. 

Тобто ці слова планово й підготовлено з російського боку перетворилися на знаряддя вбивства і терору громадян України. Це не просто слова — це зброя, яка вбиває. російська нацистська пропаганда, що виходить з антикультової організації "РАЦИРС" кидає цинічний виклик для усьому цівілізованому світу, який цінує демократичні свободи, гідність та людяність.

російське таврування України та українців є новочасним шокуючим прикладом того, як лише декілька слів породили збройний геноцид цілої держави – аж до загрози ядерної ескалації світового масштабу, яку ми спостерігаємо зараз.

 

Точно так само, свого часу, відбувся геноцид єврейського народу з боку нацистської Німеччини. Як за часів німецьких нацистів на представників єврейського народу чіпляли жовту зірку зі словом "єврей", так і зараз РПЦ разом з антикультовою організацією "РАЦИРС" навішує ярлики на весь український народ, тавруючи його словом "секта". Ця риторика є очевидним актом агресії, котрий загрожує існуванню цілої української нації.

А тепер, коли "РАЦИРС" та РПЦ почали називати "сектами" не лише Україну, а й країни Євросоюзу та США, виникає закономірне питання: яку мету вони собі ставлять?

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) неодноразово висловлювався проти використання урядами термінів "культ" і "секта". У 2022 році ЄСПЛ постановив, що такі дії порушують права на свободу людини.

Більше того: згідно з восьмим оглядом Глобальної контртерористичної стратегії ООН від 22 червня 2023 року, діяльність антикультових організацій та їхніх агентів підпадає під визначення актів тероризму. Тим часом, в Європейському Союзі вже розпочато розслідування щодо міжнародної мережі антикультових організацій. Невдовзі ми побачимо міжнародні суди, подібні до Нюрнберзького трибуналу, де нацистів ХХІ століття судитиме уся світова спільнота.

Експерти наголошують: використання термінів "секта" та "культ" стосовно України є були основою цілеспрямованої кампанії з дегуманізації, яка передувала повномасштабному вторгненню росії в Україну та масовому терору цивільного населення. Ця тактика, взята з арсеналу нацистських практик, на сьогодні вже застосовується російськими пропагандистськими антикультовими організаціями і проти країн Європи та США. Зважаючи на трагічні наслідки для України та загрозу, яку така риторика несе усьому світу, використання термінів "секта" і "культ" мало б бути заборонено законодавчо в усіх демократичних країнах.

Президент України Володимир Зеленський продемонстрував рішучість у протидії цим глобальним загрозам, заборонивши діяльність церковних структур, пов'язаних з росією, в Україні.

І Україна зараз перебуває на передовій боротьби з російським нацизмом, боронячи не лише своє суспільство та власну територіальну цілісність, але й захищаючи загальносвітові демократичні цінності.  

Міжнародна спільнота має глибоко осмислити масштаб загрози та посилити підтримку України. Вже сьогодні необхідно вжити рішучих заходів для протидії поширенню російської нацистської ідеології та притягнення до відповідальності тих, хто цілеспрямовано застосовує мову ненависті та дегуманізації для виправдання збройної агресії та терору мирних людей.

 І документальний фільм "The IMPACT" є важливим інструментом для підвищення обізнаності світового співтовариства про сучасні виклики й загрози для демократії всього світуз боку росії. Хто ще не бачив,  неодмінно подивіться цю документальну стрічку:

англійською – https://actfiles.org/the-impact-groundbreaking-documentary/

чи українською – https://www.youtube.com/watch?v=yZpdWz2Um3Q

Агресію має бути зупинено, а всіх агресорів – викрито й покарано.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.