Соціальна їдальня в Ірпені: історія про душевні емоції яких нам не вистачає

28 травня 2024, 12:00
Власник сторінки
Народний депутат України, голова Київської обласної "Батьківщини"
0
2354
Костянтин Бондарєв, народний депутат, член Комітету ВРУ з питань транспорту та інфраструктури

В Україні третій рік йде війна, відповідно кожного дня у нас з’являють нові біженці. Кожного дня люди втрачають свої домівки і це не тільки біля лінії фронту, а по всій країні.


Після де окупації Ірпеня постало питання забезпечення людей всім необхідним та поверненням до нормального життя міста. Разом з нашою командою ми взяли на себе мету – допомога малозабезпеченим верствам населення, тому що їм найтяжче. Досить часто це люди яким не вистачає коштів на харчування себе та своїх членів сімї. Так як війна пройшлася досить жорстоко по місту Ірпінь і загалом по Київській області, багато людей втратили житло. Тому постало питання допомоги їм та їхнім сім’ям

Разом з моєю командою за підтримки іспанської благодійної організації БФ Ремар Україна та у тісній співпраці з Ірпінською міською радою задалися створенням соціальної їдальні для найменш захищених верств населення міста. Уже більше, як пів року в Ірпені функціонує соціальна їдальня на території Ірпінського фахового коледжу НУБіП України. Кожного дня з 12:00-15:00 години роздається близько 500 порцій обідів.

Наша ініціатива користується популярністю серед містян, які кожного дня приходять пообідати та поспілкуватися. Соціальна їдальня забезпечує доступ до їжі для людей, які не можуть самостійно забезпечити себе харчуванням, хто опинився у складних життєвих обставинах, у тому числі й в результаті російської агресії проти України та внутрішньо-переміщені особи.

Наразі очевидно, що є потреба в більшій кількості обідів, адже охочих достатньо багато. Люди приходять абсолютно різні, від пенсіонерів до сімей з дітьми, в яких присутні життєві труднощі. На сьогоднішній день їдальня стала таким собі комунікаційним майданчиком між людьми, де вони охоче спілкуються між собою. Місія даного проекту, це не лише про їжу, це більше про увагу, тепло, та душевні емоції, яких нам не вистачає через страшну війну.

Щоб годувати більше, необхідно збільшувати кількість соціальних партнерів, які будуть долучатися до такої ініціативи. Запрошую відповідальний бізнес долучатися до проекту із захисту соціально не захищених верств населення в місті Ірпінь. Також цю ініціативу можна масштабувати в інші міста.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
СПЕЦТЕМА: Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.