Що думає «Нафтогаз» про Трампа і Байдена?

03 квітня 2024, 09:34
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
23
Що думає «Нафтогаз» про Трампа і Байдена?

Опалювальний сезон завершився.

Навіть якщо в квартирах із централізованим опаленням буде холодненько або погода різко зміниться і в другій половині квітня чи травні буде холодно, то ніхто вже не буде включати опалення.

Така позиція «Нафтогазу». Газу не дадуть для теплокоммуненерго, якщо буде потреба і буде холодно.

Чому? Газу у сховищах мало. Перспектива стабільної закачки газу у ПСГ песимістична через окремі пошкодження внаслідок ракетних ударів на підземних сховищах. Уже зараз перед «Нафтогазом» стоїть завдання робити запас газу на сезон 2024-2025 року. Тому будь-яка економія, навіть 0,5 млрд. куб. м газу – це вже добре.

А там попереду припинення транзиту російського газу. І щоби не розповідали у «Нафтогазі» чи Міненерго, але це буде суттєва зміна роботи ГТС. Ну і зима. Третя поспіль тепла зима – це хіба голова «Нафтогазу» Чернишов буде вірити у таке.

Можна взагалі і не оцінювати завершення опалювального сезону, який пройшов без морозів, снігу і зимових холодів, а також без ракетних ударів. У його проходженні немає ніякої заслуги ні «Нафтогазу», ні уряду. Тепла погода і відсутність ракетних ударів. Завершили і чудово.

До речі, формально «Нафтогаз» жодним чином не може впливати на процес опалення, оскільки все вирішують органи місцевої влади. Якщо умовна шепетівська чи сумська влада захоче включити опалення у травні, то «Нафтогаз» зобов’язаний видати обсяг газу згідно контракту. Але це у вільній і демократичній газовій державі. У нас поки що ТКЕ залежні від політичного рішення «відкрутити-прикрутити». Ну, як тут не згадати вікопомні і пророчі слова Порошенка у Смілі: «Зривай пломби! Відкручуй вєнтіль!»

Тому насправді дивно, коли «Нафтогаз», його голова Чернишов роздумують на тему коли і як відключати опалення. Тоді вже цікаво почути від Чернишова думку чи варто проводити в Україні вибори президента у час війни? Або кого підтримати на виборах США: легітимного Байдена чи не менш легітимного Трампа? Або ж Чернишов із сотнею працівників «Нафтогазу» може вимагати участі у виборах представника руху ЛГБТ Піта Бутіджіча? Багато є цікавих і актуальних питань, про які можуть нам розповісти у «Нафтогазі». Ну, крім питань газу, звичайно.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Нафтогаз,Байден,Дональд Трамп,Алексей Чернышов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.