«Укргідроенерго» працює замість Ахметова

18 грудня 2023, 10:11
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
28
«Укргідроенерго» працює замість Ахметова

Нарешті в «Укргідроенерго» перестали смикати за гендер та перейшли до озвучування реальних проблем в енергетиці.

Як і влітку гідроелектростанції перевиконують план виробництва електроенергії на 30% і щодня виробляють по 40 млн. кВт-год. Замість кого працює «Укргідроенерго»? Замість ДТЕК Ахметова.

Гідроелектростанції зливають воду замість роботи теплових станцій ДТЕК. Повторюється ситуація літа 2023 року, коли ГЕС також працювали більше за ТЕС. І навіть НКРЕКП констатувало це у своєму звіті у вересні. Щоправда, далі звіту «регулятор» не пішов. ТЕС недовиконали план по виробництву електроенергії в літні місяці. Відповідно ДТЕК створив проблеми для енергосистеми і змусив брати аварійну допомогу у Польщі та Румунії.

Зрештою, останні тижні від «Укренерго» лише і чути про вихід в аварійний ремонт ТЕС. У кінці листопада Міненерго фактично звинуватило ТЕС ДТЕК у штучному виводі в ремонт блоків ТЕС, так як доручило провести перевірку несподіваному виходу в аварійний ремонт 7 блоків ТЕС.

Тепер поглянемо на погоду. Теплі листопада і грудень фактично дали фору енергосистемі. Але скористатися цією форою змогли лише у Ахметова і ДТЕК. «Укргідроенерго» попри проблеми з водою у сховищах працювали далі. Питання лише в тому, що будь-яка більша енергокриза (ракетні обстріли, похолодання) призведе до того, що ГЕС просто не зможуть включитись і підтримати енергосистему.

Також на відміну від фрікового кота «Укренерго» в «Укргідроенерго» бачать проблему дефіциту електроенергії не в населенні, а у споживанні електроенергії промисловими споживачами (). Іще раз – дефіцит електроенергії не від того, що українці включать бойлери, чайники і фени як систематично заявляє «Укренерго». Є питання до споживання електроенергії бізнес-компаніями.

Доволі показово, коли ведучий задає питання гендиректору «Укргідроенерго» Ігорю Сироті чи є розрахунки, чи дає щось економія електроенергії населенням. Сирота чесно каже, що «побутові користувачі (населення) – не така велика частка» у споживанні електроенергії як промислові підприємства. На цьому моменті в «Укренерго» та її спікера Кудрицького напевно округлюються очі від здивування, що виявляться населення не треба тероризувати постійними закликами економити електроенергію.

Словом, дуже показова ситуація навколо ГЕС і «Укргідроенерго», яке «Укренерго» використовує як хоче і як не треба. Або причина все таки в тому, що державне «Укренерго» із незрозумілих причин підтримує бізнес-стратегію ДТЕК Ахметова.

P.S. Можливо все набагато простіше. Необхідно призначити гендерно-нейтральну наглядову раду «Укргідроенерго» і сховища відразу наповняться водою. А в ДТЕК додати правильних гендерно-орієнтованих керівників і блоки ТЕС перестануть виходити в аварійний ремонт.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Укрэнерго,Ринат Ахметов,ДТЭК,Укргидроэнерго
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.