Американська шокова хірургія тарифів для України

28 вересня 2023, 09:12
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
49
Американська шокова хірургія тарифів для України

Уряд України попередив про підвищення ціни на газ с 7,9 тис. грн. до 12-14 тис. грн. за 1000 куб. м і тарифів на електроенергію із 2,64 грн/кВт до 5-6 грн/кВт.

Уряд України попередив про підвищення ціни на газ с 7,9 тис. грн. до 12-14 тис. грн. за 1000 куб. м і тарифів на електроенергію із 2,64 грн/кВт до 5-6 грн/кВт.

Ні, не так. Уряд робить вигляд, що іще цього не знає і не буде робити. Але про це попередило посольство США в Україні. Їм видніше. Як завжди в США це на називають реформами. На підвищення тарифів на газ та електроенергію американці дали 1 рік.

Отож, вже у наступному опалювальному сезоні тарифи і ціни повинні зрости. Я не думаю, що в Україні так швидко зможуть підвищити тарифи і ціни. Це просто нереалістично. Але піти на зустріч побажанням трудовому американському народу – можуть.

За газ будемо платити вже не 7,9 тис. грн. за 1000 куб. м, а спочатку орієнтовно 11 тис. грн. Так що голові правління Чернишову із «Нафтогазу» потрібно поки не пізно тікати звідти, а то стане Коболевим №2, який починав лібералізацію цін.

За електроенергію – буде тариф орієнтовно 4 грн. Тепло – зросте в середньому по Україні до 3-3,5 тис. грн. за Гкал.

Так що потрібно готуватися.

Зараз навіть важко сказати у яку суму субсидій такі підвищення виллються. Із досвіду підвищення тарифів і цін у 2015-2017 рр, то субсидії будуть отримувати як мінімум половина громадян України, а в бюджеті потрібно буде закласти мінімум 2 млрд. долл (80 млрд. грн) на субсидії. Зараз субсидії становлять 38 млрд. грн.

Ех, жаль, немає зараз Мустафи Найема. Він би допоміг українцям побороти несправедливість, про яку попереджають українців у посольстві США. Але він вже зайнятий. Ангажований у розподіл допомоги на відбудову. Тими ж таки США.

Зрештою, підвищення тарифів – це лише побажання. І воно радше має більше стосунку до потенційних майбутніх виборів. Фактично владі і Зеленському ставлять завдання, яке не можливо виконати. Не виконали – не дали грошей. Почали виконувати – політичний рейтинг обвалиться. Такі от партнерські відносини.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,Тарифы ЖКХ,уряд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.