«Альфа» страхування і омега покарання

06 вересня 2023, 14:03
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
42
«Альфа» страхування і омега покарання

Мільярди Фрідмана, які він витратив на війну проти України, загрожують власникові російської «Альфа-Груп» 8 роками тюрми з конфіскацією майна.

Під час ефіру на каналі Ukraine World News ведучі попросили мене прокоментувати оголошення підозри Службою безпеки України російському олігарху Міхаілу Фрідману через фінансування ним агресії РФ в Україні.

Дійсно, правоохоронці задокументували цілий ряд фактів того, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Фрідман витратив величезні кошти на підтримку війни проти нашої країни.

Зокрема, як зазначає прес-служба СБУ, олігарх «влив» близько 2 млрд рублів у декілька російських військових заводів.

Серед них – відомий «Тульський патронний завод», який виробляє набої. Та «Уральський оптико-механічний завод імені Яламова», де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів РФ.

Для фінансування росармії Фрідман використовував і продовжує використовувати активи підконтрольного йому російського фінансово-інвестиційного консорціуму «Альфа-Груп».

Але цим не обмежився. І крім ресурсів свого консорціуму задіяв і власні бізнесові ресурси - для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком «Армия России», яка постачається окупантам на передову.

А також організував збір матеріально-технічної допомоги для потреб окупаційних угруповань РФ, які воюють в Україні.

Крім того, страхові компанії фігуранта взяли на себе страхування військової техніки, а також життя і здоров’я російських загарбників, які воюють в Україні.

Також російський олігарх забезпечив співпрацю власного телекомунікаційного підприємства з ФСБ, що дозволило йому провести підконтрольний спецслужбі РФ мобільний зв’язок в тимчасово окупованих регіонах України.

На підставі зібраних свідчень слідчі Служби безпеки України заочно повідомили Фрідману про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України. Це «фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, вчинені групою осіб за попередньою змовою».

Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше у ЗМІ вже наводилися факти підтримки Фрідманом і його бізнес-структурами російської агресії в Україні. Зокрема, у розслідуванні проекту «Схеми» (Радіо Свобода) «Власник Київстару та Моршинської співпрацює із Росгвардією та охороною Путіна» журналісти розповіли, як російська компанія «АльфаСтрахование» надає Росгвардії послуги зі страхування службового транспорту. В тому числі у тих військових частинах, які беруть безпосередню участь у повномасштабній війні проти України та підтримують російський режим на окупованих територіях.

Також розслідувачі встановили, що інша російська компанія X5 Retail Group Фрідмана під час повномасштабного вторгнення продовжує співпрацювати з військово-промисловим комплексом Росії, а саме – з підприємством «Военторг» Міноборони РФ, яке забезпечує російських військових формою та продуктами харчування.

Як з’ясували журналісти, з-поміж російських силовиків, компанія Фрідмана співпрацює не лише з Росгвардією. «АльфаСтрахование» застрахувало транспорт Головного управління МВС Росії у місті Санкт-Петербург та Ленінградській області.

Також страхова компанія Фрідмана застрахувала автомобілі військової частини, яка підпорядковується Головному управлінню спеціальних програм президента РФ Владіміра Путіна.

У коментарі «Схемам» сам Міхаіл Фрідман підтвердив, що він є акціонером цих компаній, але підкреслив, що «вийшов з усіх органів управління». У Мін’юсті України журналістам повідомили, що така співпраця може бути підставою для конфіскації активів Фрідмана в Україні на користь держави. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.