Волинська різня чи трагедія? Або іще один приклад втрати суб’єктності Україною

11 липня 2023, 15:24
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
33
Волинська різня чи трагедія? Або іще один приклад втрати суб’єктності Україною

Польща тупо взяла і «нагнула» «суб’єктну» структуру "Всеукраїнську Раду Церков і релігійних організацій". Лише для одного: аби Україна вибачилася за «Волинську різню».

Є така організація «Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій». Внутрішній і зовнішній «суб’єктний» орган у площині релігії і віросповідання. Це якщо серйозно і без от всіх так званих реформ. Так воно задумувалось, але в останні роки організація деградувала.

Логічним завершенням деградації стало те, що Польща тупо взяла і «нагнула» от цю «суб’єктну» структуру. Лише для одного: аби Україна вибачилася за «Волинську різню». Тобто, заява «Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій» – це фактично заява України. Міжнародна. На увесь світ Україна визнає, що це українці вибачаються. Не поляки.

Ще в саму заяву втиснули згадування Папи Римського, якийсь «націоналістичний» вислів поляків польською мовою. В українській заяві. Та чого уже було сюсюкатись. Треба було відразу заяву польською мовою видати. На бланках Папи Римського та президента Польщі Дуди. Нє, ну а шо?

Можна було би посміятись, якби це дійсно не була втрати тієї маленької суб’єктності, яка залишалася у церковній площині.

Так от. Хто перед ким має вибачатися? По суті «Волинської різні», то історики України і Польщі не дали відповіді на питання хто її почав і хто має вибачатися. Тому працюйте далі, вивчайте питання, проводьте круглі столи.

Без «гугла в поміч» можна коротко сказати, що це історичний приклад взаємного винищення мирного населення Волині українськими та польськими озброєними групами людей, військовими угрупуваннями. Це так – якщо доволі нейтрально сказати.

Польща банально і прямо витирає ноги об суб’єктність України.

Думаю, що хороші знайомі поляків Максим Залізняк і Олекса Довбуш таку заяву не схвалили би. Та і Тарас Шевченко написав би новий вірш «Полякам». А Гоголь іще раз би написав «Що, синку, помогли тобі твої ляхи?»

До чого тут енергетика? Сучасне життя ширше і різноманітне. Польські компанії сьогодні нарізають круги над багатьма енергетичними об’єктами. І війна, на жаль, відкриває їм багато дверей. І якщо хтось думаю, що поляки не будуть намагатись нагнути і зламати енергетичну суб’єктність України – той помиляється.

https://vrciro.org.ua/ua/statements/uccro-appeal-on-the-volyn-tragedy-during-ww2

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: волынь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.