Поплавський і ДТЕК: «Ти іди від джерел, до джерел, до джерел!»

22 травня 2023, 09:12
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
36
Поплавський і ДТЕК: «Ти іди від джерел, до джерел, до джерел!»
Поплавський Ахметову: моїх дівчат не відключайте

ДТЕК Ахметова вирішив приєднатись до талановитих менеджерів із «Нафтогазу» і вдатися до тиску на споживачів, у яких є заборгованість за електроенергію.

Компанія планує передавати інформацію про заборгованість побутових клієнтів до Українського бюро кредитних історій. Про це каже генеральний директор київської компанії Yasno (ДТЕК) Сергій Коваленко.

Наступний крок у ринкових умовах – звернення до колекторських компанія для вибивання боргів із населення. «Нафтогаз» цим вже займається.

От і можна було би написати про щось інше, а не про ДТЕК. Але компанія Ахметова настільки сильна і безжалісна у піарі, що своєю активністю скоро переплюне Зеленського.

Те, що в Україні йде війна компанію не цікавить. Перспективи економіки туманні, відповідно мало роботи для населення, менше доходів, більше боргів. Населення не просто так не платить повністю за комунальні послуги.

ДТЕК пропонує підрізати фінансові крила своїм споживачам. Якщо клієнт, який підпадає під критерії, визначені постачальником, звернеться до фінансової установи для отримання кредиту, то кредитор бачитиме його кредитну історію, включаючи інформацію про заборгованість за спожиту електроенергію.

«Є клієнти, які не платять за використану електроенергію та інші комунальні послуги, але беруть кредити, наприклад, на чергові нові iPhone. Саме на таких клієнтів і розраховано таку активність. Сьогодні важливо, щоб усі клієнти відчували відповідальність і платили за отримані комунальні послуги в повному обсязі, тому що це дозволить енергетикам і надалі утримувати енергетичний фронт», - зазначили у Yasno.

Золоті слова менеджерів Ахметова. Але не у всіх як у ДТЕК телефони iPhone. А якщо людям на хліб не вистачає, на дороге дитяче харчування, на дорогі ліки, немає грошей штани і сорочку зашити, бо нових немає? Це зрозуміло – комусь не вистачає ікри чорної, а комусь кабачкової.

Звичайно, можна зрозуміти стурбованість і компанії боргами. Скоро не буде за що ремонтувати та купувати паливо. Але вдаватись до інструментів тиску – не вихід із ситуації.

Історії розвитку та формування компаній в Україні дуже складні. Це і темні 90-і роки, рекет, бандити, біти, паяльники. Тому краще до такого минулого, до таких «джерел» не повертатися, хоч ти його обернути у красиву сучасну обгортку «бюро кредитних історій» чи «колекторів». Тому є відома пісня співаючого ректора «Ти іди від джерел, до джерел, до джерел!» Можна попросити поставити цю пісну на радіо для ДТЕК, Ахметова і Коваленка із Yasno.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Ринат Ахметов,ДТЭК
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.