Дрон-серіал «Крейсер «Москва» в степах Мачулищів»

06 березня 2023, 10:27
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
1247
Дрон-серіал «Крейсер «Москва» в степах Мачулищів»

Білоруські партизани з об’єднання BYPOL, які підірвали російський повітряний командний пункт - літак ДРЛО А-50 - на аеродромі Мачулищі в Білорусі, обнародували відео цього підриву.

На ньому відео - унікальні кадри з того самого дрону, який 26 лютого акатував цей комплекс далекого радіолокаційного виявлення та управління.

Варто зазначити, що це вже друге відео про те, як готувалася і здійснювалася атака на російський літак. Напередодні, 25 лютого, був відзнятий розвідувальний політ з посадкою прямо на радіолокаційну станцію - «тарілку» ДРЛО А-50.

Теж захоплююче видовище про те, як «літаючу тарілку» готувалися наступного дня зробити не літаючою, рекомендую.

Більш того, білоруські партизани стверджують, що протягом 14-ті (!) днів вони безперешкодно здійснювали такі польоти до Мачулищів. Цілий дрон-серіал можна було зняти! Однак ППО їх не помічала. Жодного разу. Від слова «зовсім». При тому що літак ДРЛО А-50 – це фактично «очі» для дій російської авіації із Білорусі. І коштують ці «очі», до речі, 330 млн.доларів. А крім ДРЛО А-50 на аеродромі Мачулищі були й інші літаки.

Схоже, час переписувати хіт білоруської групи «Песняри» радянських часів:

Белый аист летит
Над белёсым Полесьем летит…
Белый аист летит
Всё летит над родными полями...

Заміть лелеки час співати про дрон-невидимку, який літає там, де йому заманеться і нападає на того, на кого схоче🙂.

Журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що відео з атакою на російський повітряний флагман білоруські партизани передали СБУ. І процитував джерела, за його словами, обізнані у деталях спецоперації: «Така спецоперація - це не просто серйозний іміджевий удар по ворогу, а ще один сигнал російським військовим про те, що вони не можуть почуватися спокійно у Білорусі».

Те, що білоруські партизани передали відео підриву ДРЛО А-50 саме Службі безпеки України, дозволяє припустити, що «джерела, обізнані у деталях спецоперації» працюють у цьому відомстві.

Так, білоруські партизани у першому же повідомленні про успішну атаку на російський літак підкреслили, що її здійснили громадяни Білорусі. Але те, що партизани змогли цю атаку

а) ґрунтовно підготувати,

б) ефективно провести,

в) а потім прямо під носом у ФСБ виїхати у треті країни, забравши з собою флешки із записами з дронів

призводить до висновку, що їхню діяльність координували професіонали у підготовці та здійсненні таких складних операцій. Де треба прораховувати заздалегідь кожний крок.

Офіційно СБУ відмовляється визнавати свою причетність до різного роду вибухів-пожеж на території РФ (тепер і Білорусі також) і підкреслює, що про всі такі випадки розкаже тільки після перемоги.

Але якщо атаку білоруських партизан на ДРЛО А-50 в Мачулищах дійсно координували співробітники СБУ – це підтвердження того, що українська спецслужба може успішно проводити операцію проти військ агресора на його стратегічних об’єктах. Тим більш, що раніше в ЗМІ вже з’являлась інформація щодо причетності СБУ до підриву Кримського мосту та атаки морських дронів на кораблі РФ у  Севастопольській бухті.

І наостанок: ось кому пару відео з вояжами дронів над Мачулищами обов’язково варто подивитися в Росії – так це власникам і керівникам крупних компаній. Бо їх там влада намагається змусити захищатися від дронів за свій рахунок.

Голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов на днях запропонував російським корпораціям самим закуповувати системи протиповітряної оборони для боротьби з дронами, аргументував це тим, що зусилля і кошти російського Міноборони «зосереджені на прикритті важливих державних і військових об'єктів».

Як це прикриття важливого військового об’єкту із великими зусиллями за великі кошти виглядало в Мачулищах, де дрони спочатку 14 днів безперешкодно літали над аеропортом і літаками та готувалися до атаки на надзвичайно важливий ДРЛО А-50, а потім так саме безперешкодно цю атаку здійснили –  точно варто побачити. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.