Парадокс ракетного терору

28 грудня 2022, 11:03
Власник сторінки
0
67

В процесі відновлення енергосистеми ми враховуємо усі потенційні загрози, що в майбутньому зробить українську енергосистему однією з найбільш сучасних та захищених у світі.


Шматуючи українську енергосистему, росіяни мимоволі перетворюють її у більш потужну та менш уразливу. На зміну старого знищеного обладнання надійде нове, більш сучасне. Цілком очевидно, що пошкоджену обстрілами енергетичну інфраструктуру ми відбудуємо за новими технологіями та стандартами. 

Стара радянська система насправді мала великий запас потужності, тому що потенційно була розрахована саме на «виживання» в умовах бойових дій. І треба віддати належне, зі своїм завданням вона впоралася. Знаю це особисто, адже орки понад вісім років намагалися лишити Авдіївку і АКХЗ енергопостачання. Завдяки тому, що місто було підключено до чотирьох різних вводів ЛЕП, нам вдавалося не залишати Авдіївку і завод надовго без світла: поки відновлювали пошкоджену лінію, підключали до працюючої. І так поки не побудували нові високовольтні лінії на підконтрольній Україні території. 

Проблема полягає в іншому – росіяни не просто володіють уявленням про її функціонування, вони чітко знають усі її сильні та слабкі сторони. А ще – у підготовці ракетних ударів беруть участь російські енергетики. Саме вони консультують російських військових та вказують усі наші вразливі зони. Вони однозначно є співучасниками геноциду українців. Вони мають понести відповідальність на рівні з тими, хто віддає злочинні накази і їх виконує.

Досі в новітній історії жодна країна в світі вимушено не ставила собі завдання – відбудувати енергетичну мережу де-факто з нуля. Росіяни свідомо знищили понад половину усіх об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкодили абсолютно всі ТЕС та ГЕС. 

У лютому за декілька годин до повномасштабного вторгнення Україна від’єдналася від російської та білоруської енергосистеми, а за декілька тижнів стала частиною єдиної європейської. Очевидно, велика відбудова триватиме із урахуванням усіх європейських стандартів, найкращих практик та найбільш сучасних технологій. 

Вже сьогодні маємо життєво важливі угоди з міжнародними донорами, що дозволить залучити необхідні ресурси на придбання обладнання для відновлення підстанцій та магістральних ліній електропередачі. Країни Енергетичного Співтовариства, Сполучені Штати та Європейський Союз, Європейський банк реконструкції та розвитку, інші партнери та союзники України вже скерували сотні мільйонів на відбудову пошкодженої інфраструктури.  

В процесі відновлення енергосистеми ми враховуємо усі потенційні загрози, що в майбутньому зробить українську енергосистему однією з найбільш сучасних та захищених у світі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.