Ще одна загроза законопроекту 3663

17 серпня 2022, 11:48
Власник сторінки
заступник голови ФПУ
0
2084

Під «шумок» систему соцстрахування збираються передати у приватні руки.

Продовжуємо розбиратися, чому влада в особі пані Третьякової дістала з-під сукна законопроект регіонала Папієва і так настирно його пропихає в Раду.

Власне, наміру зробити систему соцстрахування приватною, Третьякова не приховувала і раніше.

Ще 28 січня 2020 року, в Укрінформі вона заявила:

варто «планувати відсоток від заробітної плати, щоб забезпечити ризики тимчасової/ постійної втрати працездатності на наступний рік…але це завдання лише перший крок для того, щоб ми перейшли до ПРИВАТНОГО страхування і запросили після такого обліку і такої звітності до страхування ризиків тимчасової/ постійної втрати працездатності ПРИВАТНИХ страховиків…»

Відео можна подивитися за цим посиланням - https://www.youtube.com/watch?v=jjNw29OrMCU (з 00:08:20)

З плином часу ідеологія не змінилася – повністю передати систему соціального страхування України в приватні страхові компанії.

Ось ще одна красномовна цитата пані Третьякової із засідання Комітету ВРУ з питань соціальної політики вже в липні 2022 року. В час коли, нагадаємо, триває війна.

«Роботодавець може закуповувати своє покриття, свою відповідальність перед працівником або у держави або в приватному секторі. Але приватний сектор дасть реальну чесну ціну такого страхування», - сказала вона.

Що це як не лобіювання приватного страхування?

Залишимо за дужками мотивації пані депутатки. Давайте подумаємо про наслідки.
Конкуренція, менеджмент в приватних компаніях, скажете ви. Але зараз – війна.
Чи зможуть приватні страховики гарантувати українцям соціальні виплати за умови військових дій? Чи не лусне завтра навіть найпотужніша приватна компанія?

І що тоді буде з виплатами українців? Хто їх компенсує? Держава?

Але це ще не всі нюанси законопроекту 3663. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.