Профспілки приймали у себе учасників 2-го Київського форуму волонтерів

11 грудня 2022, 16:44
Власник сторінки
заступник голови ФПУ
0
4294
Профспілки приймали у себе учасників 2-го Київського форуму волонтерів

Ще мабуть ніколи в одному місці одночасно не збиралося так багато людей доброї волі, які щодня творять подвиги.

Не зважаючи на холод та обстріли, допомагають нашим військовим та українцям, що постраждали від російської агресії. Крок за кроком наближаючи нашу перемогу.

День волонтера відзначають у всьому світі. Свято засновувала Генеральна Асамблея ООН ще в 1985 році, на честь людей, які безкорисливо допомагають державі і громадянам у скрутний час.

Але особливо розвинувся у 2014 році, після революції Гідності та початку конфлікту з Росією. А з початком повномасштабного вторгнення –  робота волонтерів стала просто неоціненною.

З перших днів війни саме волонтери допомагають українським військовим, збирають для них ліки, обладнання та амуніцію, постачають на фронт їжу та буржуйки. Саме вони першими, часто ризикуючи власним життям, возили гуманітарну допомогу в окуповані території, під обстрілами вивозили людей.

І якщо спочатку волонтерський рух був спонтанним і групи добровольців діяли окремо. То зараз, зокрема завдяки таким форумам, ми знайомимося і гуртуємося. Тому що саме в об’єднанні наша міць та сила.

Більшість волонтерів працюють тихо, про них не трублять ЗМІ, під час не знає влада і широкий загал. Але як на мене – знати про таких людей треба.

Ну, по-перше, щоб люди розуміли, до кого можна звертатися за допомогою, кому можна довіряти. А по-друге, на жаль, останнім часом розвелося багато «інстаграмних» волонтерів. Які реальної допомоги не надають, а лише хайпують на людській біді.

Кожен з тих, хто приїхав на форум – воїн невидимого фронту. Справа за справою, крок за кроком ми разом наближаємо світлий день перемоги. Ключове слово тут – разом.

Після 24 лютого профспілки також не стояли осторонь - допомагали чим могли і військовим, і цивільним. Наші санаторії,  оздоровниці першими прийняли у себе українців, які тікали з зруйнованих та окупованих територій. А також поранених військових на лікування та реабілітацію.

Для цього ФПУ розконсервувала 17 профспілкових санаторіїв, 8 туристичних об’єктів, близько 10 об’єктів галузевих профспілок та територіальних профоб’єднань. Зараз деякі з них заповнені ВПО на 90%.

З початку повномасштабного вторгнення вони надали тимчасовий або постійний притулок близько 500 тис. вимушених переселенців. Зараз там щоденно перебувають у середньому понад 6 тис. осіб. Серед них переважна більшість – жінки з дітьми, зокрема члени сімей військовослужбовців, а також особи похилого віку та з обмеженими можливостями.


Все це стало можливим завдяки допомозі міжнародних організацій та профспілкових центрів країн Європи. Так, наприклад, було підписані угоди з
Благодійним Фондом “Corus International” та Данським агентством профспілкового розвитку на загальну суму понад 100 млн. грн.

Крім того фінансову допомогу ФПУ надали Міжнародна організація праці, Європейська конфедерація профспілок, національні профцентри Ізраїлю, Литви, Німеччини, Норвегії США, Франції.

Міжнародна конфедерація профспілок створила окремий солідарний фонд підтримки України, в який зробили внески десятки національних профцентрів з усього світу.

Залучені ресурси надали можливість підтримати членів профспілок, які постраждали внаслідок воєнної агресії. Їм було надано матеріальну допомогу  на загальну саму в 5 011 500 грн.


Активно працює наш гуманітарний штаб. Ми надаємо допомогу продуктовими наборами, миючими засобами, засобами індивідуальної гігієни, медикаментами тощо.

З першого дня війни і щотижня гуманітарні вантажі відправляються в Харківську, Запорізьку, Херсонську,  Чернігівську, Миколаївську та інші області України. ФПУ разом з міжнародними партнерами за 9 місяців надали людям, що постраждали від війни,  100 тон продуктів, медикаментів, засобів гігієни тощо. Також окремо ми відвозимо допомогу військовим ЗСУ.

Через обстріли зазнали руйнувань і профспілкові будівлі Донецької, Миколаївської, Харківської та Чернігівської  областей, на усунення пошкоджень яких нами надано допомогу у 1,7 млн грн.

Федерація профспілок України, які і інші благодійні та волонтерські організації практично всі свої сили спрямували на допомогу нашим військовим та постраждалим українцям в тилу.

І повторюся – саме в єдності – наша сила. Разом ми кожен на своєму місці своєю роботою - військові на фронті, а ми в тилу– наближаємо нашу з вами перемогу!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.