Чорна діра Пенсійного Фонду повністю поглине Соцстрах, якщо ВРУ проголосує 3663

17 серпня 2022, 11:45
Власник сторінки
заступник голови ФПУ
0
3352

Законопроект авторства регіонала зі стажем Папієва зараз активно проштовхує голова комітету соцполітики Галина Третьякова.

Її мотивація - система соціального страхування зіткнулася з дефіцитом коштів. Тож треба економити і злити у єдине ціле два Фонди - Пенсійний та Соціального страхування. А що ж відбувається насправді?

Які загрози для простих громадян і суспільства несе законопроект 3663?
Давайте розбиратися. Це тема не одного поста, тому публікацій буде багато.
Отже, загроза перша - через цей законопроект українці можуть залишитися без лікарняних та декретних.

Насамперед, варто зауважити, що гроші Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування не належать державі. Це наші з вами відрахування. З якого дива, держава має ними одноосібно розпоряджатися?

Увесь обсяг сплаченого з зарплат найманих працівників та фізичних осіб- підприємців єдиного внеску розподіляється між Фондом соціального страхування України, Пенсійним фондом і Фондом соцстрахування на випадок безробіття відповідно до визначених Урядом пропорцій.

З Пенсійного фонду ці гроші йдуть на пенсію, а з Соцстраху на зовсім інші дуже конкретні цілі - лікарняні, декретні тощо.

Всі роки свого існування Фонд соціального страхування був бездефіцитним. Ба, більше - його декілька разів «скубали», знижуючи частку на користь Пенсійного фонду. Який постійно дотувався з державного бюджету.

Недалекоглядні управлінські рішення, як то зниження в два рази ЄСВ від Яценюка, довготривалі локдауни під час пандемії, не простимулювали збільшення наповнення цільових страхових фондів. Навпаки, поставили під загрозу баланс соціальної системи. Відтак довелося значно зрізати видатки на профілактику нещасних випадків на виробництві.

А деякі статті взагалі ліквідувати, як наприклад, санаторно-курортне оздоровлення.
Якщо злити ці дві структури – чорна діра Пенсійного Фонду повністю поглине Соцстрах разом із його ресурсом.

І відповідно, усі гроші підуть на виплату пенсій, щоб розвантажити бюджет. Про декретні, відпускні, санаторно-курортну реабілітацію – можете забути.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.