Зірвати спецоперацію «Анексія через референдум»

27 липня 2022, 11:41
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
1137
Зірвати спецоперацію «Анексія через референдум»

У України і наших західних союзників залишилось рівно півтора місяця для того, щоб запобігти включенню окупованих Росією українських територій до складу РФ.

Ще місяць тому я попереджав про те, що символіст Путін у своїй уявній війні із Америкою хоче саме 11 вересня  уявлення про могутність та непереможність США.

Задля цього він запланував саме в цей день включити до складу Росії як Донбас (обов’язкова програма-мінімум), так і окуповані території півдня України. Це в його системі координат повернення до складу Росії Новоросії та Тавриди часів російських царів і цариць.

Саме 11 вересня, у знакову для американців дату Путін збирається сповістити світ про свою перемогу у війні із Заходом (у першу чергу із США) в Україні. І заявити: так, Росія відкрито кинула виклик Сполученим Штатам в Україні. І перемогла – вона у порушення всіх правил попри спротив Заходу захопила тут нові території і тепер включає їх до складу своєї країни.

Британська МІ-6, безумовно права у тому, що російська армія в України видихається. І вже не має змоги проводити масштабні наступи і захоплювати нові значні території.

Це, звичайно, свідчення мужності і майстерності ЗСУ, а також ефективності західної вйськової допомоги. Але справа у тому, що РФ і не має нагальної потреби у найближчому майбутньому захоплювати в Україні нові величезні території. Вона й так окупувала більше 20% території нашої країни.

І  повністю згідно з концептом «гібридної» війни у викладенні її російського отця-засновника Герасимова наступний етап після захоплення територій – перемир’я і формалізація своїх надбань. Що й хоче РФ реалізувати на референдумах 11 вересня на захоплених українських територіях – й на Донбасі, й на півдні, й скоріш за всі й на Харківщині.

До того ж події із газовою атакою Росії на ЄС  доводять, що РФ у своїй глобальній війні проти Заходу змістила пріоритет з військових операцій в України на енергетичний фронт війни проти Заходу. І саме з використанням безпрецедентного газового шантажу ЄС хоче добитися від європейців припинення підтримки України.  

У випадку реалізації Росією сценарію «Анексія-2022» нахабне відторгнення від України нових територій стане поразкою не тільки України, але й величезною поразкою США і всього колективного Заходу. Про катастрофічні наслідки можливої поразки Заходу в Україні казали багато разів.

Тому зараз настав момент, коли Захід має терміново переформатувати установку з приводу підсумків війни в Україні. І змінити її з «Путін не повинен перемогти в Україні» на «Путін повинен отримати поразку в Україні – причому треба встигнути нанести цю поразку до 11 вересня». 

Тут інтереси України і Заходу повністю співпадають. Для нашої країни повністю неприйнятним є варіант, що РФ формалізує відторгнення величезних територій на півдні й заморозить цю ситуацію. Тому ЗСУ наступного місяця обов’язково почнуть контрнаступ на півдні. Й намагатимуться вибити росіян із всіх захоплених ними там після 23 лютого територій. Причому обов’язкова програма-мінімум – не дати ворогу провести там референдум про включення цих територій до складу РФ.  

Визволення ЗСУ захоплених ворогом територій - це буде сутність третього етапу війни, підготовка до якого вже йде. На жаль, дуже малоймовірно, що цей етап вдасться закінчити до кінця осені. Й друга частина етапу «Звільнення» щодо територій, захоплених в 2014 році на Донбасі та Криму переноситься на весну наступного року.

Але ж цьогорічна програма-мінімум – не дати ворогу захопити повністю Донецьку область та звільнити захоплені після 23 лютого території на півдні – має бути виконана. Це перша частина нашої Перемоги. І до її реалізації ЗСУ приступлять вже наступного місяця.

У цих умовах Захід має зробити все можливе, щоб контрнаступ ЗСУ на півдні був успішним – це прискорені поставки важкого наступального, а не оборонного озброєння (танків у першу чергу), літаків (11 МіГів із Словаччини очікуються орієнтовно за місяць) тощо. Така синергія зусиль забезпечить успіх нашим військам і дозволить зірвати підступну «спецоперацію» кадебешника Путіна щодо анексії захоплених після 23 лютого українських територій.   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.