ЗВЕРНЕННЯ ЗЕЛЕНСЬКОГО. ПРО ФОРМАТ

01 червня 2022, 13:49
Власник сторінки
політичний консультант
0
321
ЗВЕРНЕННЯ ЗЕЛЕНСЬКОГО. ПРО ФОРМАТ

Порядок денний, який озвучує президент, повинен бути унікальним, ексклюзивним, таким який зачіпає сутнісні речі українського народу.

На початку війни це було дуже актуальним та корисним. Думаю, такий формат протримається якийсь час. Потрібно пояснювати певні речі громадянам. До того ж людям треба бачити президента. Що він реагує, рефлексує на події в онлайн режимі. Що це не недосяжна вершина, а людина, яка разом із нами переносить усі тяготи війни. І при цьому розуміє, що відповідає за багато політичних рішень. Тому такі ролики важливі, мають свого вдячного глядача.

 

Але згодом держава вичерпує оперативний набір меседжів. А якщо влада не може щось коментувати конкретніше, інформаційно наповнено, не може говорити те, чого не можна прочитати в релізах Генштабу ЗСУ, військових адміністрацій – то втрачається унікальність подачі. У тому числі у президента.

 

Якщо Зеленський та інші топ-спікери почнуть говорити банальні, загальновідомі речі – це не гратиме на користь владі. Не формуватиме необхідних морального духу, клімату в суспільстві. – Тут важливо, щоб ПОРЯДОК ДЕННИЙ, ЯКИЙ ОЗВУЧУЄ ПРЕЗИДЕНТ, БУВ УНІКАЛЬНИЙ, ЕКСКЛЮЗИВНИЙ.

Останнім часом ексклюзивність у виступах президента розмивається. Можливо, необхідно переходити на новий мета-рівень звернень.

 

Глава держави має говорити, звертаючись до світу (а такі звернення – перед парламентами і не лише – він теж робить часто), не з погляду України-жертви (допоможіть нам!), а й з погляду загроз для людства, які несе ця війна, розв'язана Росією.

 

Адже це не просто війна проти України, а й війна проти людяності та людства. Україна просто перебуває на передньому краї цієї війни, на передовій. Коли Небуття веде війну із Буттям.

 

У зверненнях, власне, до українців необхідно повернутися до якихось речей, які сутнісно важливі саме для нас. Не можна все зводити до заспокійливих промов Арестовича чи сухих релізів. Президент має обнадіювати, але не брехати. Показувати, що він чує людей, що живе їхніми проблемами. Виступ президента – не повинен зводитись виключно до пропаганди. Це має бути звернення, яке мобілізує суспільство не у пропагандистському ключі, а достукуючись до якихось елементів спільноти під назвою Український народ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Владимир Зеленский,інформаційна війна,війна,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.