Чому Росія-Карфаген має бути зруйнована

06 травня 2022, 15:53
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
529
Чому Росія-Карфаген має бути зруйнована

Лише послаблення Росії внаслідок її поразки в Україні без розпаду РФ на дрібні та слабкі держави збереже величезну загрозу безпеці як України, так і Заходу.

Тому що зробить лише питанням часу появу нового путіна зі спробою за будь-яку ціну перезавантажити світову матрицю безпеки по  російській програмі облаштуванні нового світового порядку.  Під реалізацію якої будуть кинуті всі наявні ресурси найбільшої країни світу.

Одного разу у новітній історії колективний Захід вже припустився такої помилки. Коли після десятиліть зусиль, спрямованих на перемогу над СРСР у Холодній війні задовольнився лише розпадом Радянського Союзу. Який насправді був лише зовнішнім контуром більшої імперії, радянської.  Не доклавши необхідних зусиль для руйнування внутрішнього контуру радянської держави - імперії осійської. 

Хоча процеси розпаду Росії у першій половині 90-х років йшли вже повним ходом. Справжній "парад суверенітетів" республік на чолі з Татарстаном та Чечнею, слабкість імперського центру Москви з розпачливим закликом президента Єльцина "Беріть стільки суверенітету, скільки зможете проковтнути" - демонстрація сили тодішніх відцентрових процесів в російській імперії. І невдала спроба московського центру припинити ці процеси війною проти Чечні у 1994-1996 роках ці процеси ще більше посилила. Доля російської імперії висіла на волосині.

Якби тоді Захід довів справу руйнування цієї імперії до кінця, то ніякого Путіна з його вдалою спробою утримання цілісності Росії й нового реваншистського походу РФ проти Заходу не відбулось би.

Але історія, по-перше, не любить умовного нахилу. А, по-друге, зараз не той час, щоб довго-докладно розбиратися у подіях в Росії 30-річної давнини.

Сьогодні треба констатувати лише одну ключову річ:  вже незабаром Заходу і Україні як союзникам, які разом доб'ються перемоги над Росією, буде надана унікальна можливість відправити на смітник історії останню імперію у світі. Серед наших союзників сценарій розпаду Росії на дрібні слабкі держави підтримують Велика Британія, Польща, країни Балтії,... 

Після поразки Росії у війні з одночасною економічною кризою в ній у центр порядку денного РФ знову увійдуть відцентрові тенденції. Більш того  - вони будуть визначати порядок денний цієї країни. Яка досі утримувалась сильним центром та величезним мішком з грошима.

За кілька місяців обидві ці дві головні "скріпи" російської імперії капітально послабляться. Щоб цього разу повністю унеможливити прихід нового путіна з його збиранням Росії в кулак і подальшими загрозами цим кулаком Україні і колективному Заходу достатньо буде просто підтримати цей процес розпаду РФ. І допомогти йому пройти точку неповернення. Все інше ті народи, які зараз живуть на території Росії під ярмом імперської Москви, зроблять самі.

P.S. «А поза тим вважаю, що Карфаген потрібно зруйнувати» (Ceterum censeo Carthaginem esse delendam) - закінчував свої промови на будь-яку тематику римський державний діяч Катон Старший. На той момент римляни вже перемогли фінікійське місто-державу Карфаген під час перших двох  воєн за домінування над Північною Африкою. Ці війни отримали назви Пунічних - пунами римляни називали мешканців Карфагену. Але після поразок Карфаген щоразу швидко відновлювався, набирався сил і знову починав загрожувати Риму. Тому знадобилась ще й третя Пунічна війна, під час якої Карфаген був повністю зруйнований і зник як держава з тогочасної політичної мапи.

Аналогія з сучасністю є пряма. Зараз у нас повним ходом йде друга Пунічна війна. І є цілком реальний шанс уникнути третьої. Московський Карфаген має бути зруйнований просто зараз.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.