Слався, Британія!

30 березня 2022, 10:42
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
49
Слався, Британія!

Нарешті, здійснилось! Перша з ДВОХ країн, які можуть надати нашій країні дієві, залізобетоні та переконливі для Росії гарантії безпеки, погодилась це зробити.

Постійна представниця Великої Британії в ООН заявила, що її країна готова "зіграти свою роль" у забезпеченні безпекових гарантій для України.

Отже, час заспівати пісню “All Hail Britannia!!!”, Слався Британія!!! Чи ні?

Виявляється що ні - є одне "якщо". А саме - якщо Київ про забезпечення цих гарантій попросить.

Виходить, що офіційний Київ досі не звернувся з такою пропозицію до країни, яка разом зі Сполученими Штатами найбільш послідовно та в найбільшому обсязі допомагала нашій країні спочатку підготуватися до російського вторгнення (величезні обсяги зброї, розвідувальні дані, військові інструктори тощо), а зараз знову ж таки на пару з США надає нам найбільшу практичну підтримку для відсічі агресору.

Це виглядає дуже дивним. Оскільки "в нинішніх умовах є лише дві країни, які зможуть надати нам ДІЄВІ та практичні гарантії безпеки від ворожих зазіхань Росії - це США та Велика Британія. Тим більше, що механізм безпекової Угоди на двосторонньому рівні, наприклад, із США існує і давно відпрацьований. Достатньо взяти - і укласти таку угоду з США. Ще одну таку ж саме - із Англією. І тоді питання забезпечення нашої безпеки у режимі "тут і зараз" буде вирішено", - констатував я ще три тижні тому.

Президент Зеленський та його команда абсолютно правильно кажуть, що

а) Європі потрібна нова архітектура безпеки і

б) Україна буде грати в ній провідну роль.

Але реалізація цих завдань величезного масштабу починається з маленьких кроків. Які потрібно зробити у практичній площині. Перед тим, як конструювати нову матрицю безпеки всієї Європи нам потрібно забезпечити власну безпеку. А для цього потрібно для початку запропонувати країнам, які ДЕ-ФАКТО ВЖЕ СТАЛИ ГАРАНТАМИ НАШОЇ безпеки стати цими гарантами і ДЕ-ЮРЕ.

Отже, офіційний Лондон і всі українці разом з ним чекають, що після публічної згоди Британії стати країною-гарантом, Київ якомога скоріше запропонує фактичному гаранту нашої безпеки закріпити цей його статус у правовій площині.

Це відразу кардинально посилить позиції нашої країни — в тому числі і у переговорах з РФ щодо вирішення питання наших безпекових гарантій.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.