Росію починають рвати

27 березня 2022, 16:45
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
137
Росію починають рвати

Росію, яка намертво загрузла в Україні та на очах всього світу програє тут війну, будуть рвати. Точніше вже рвуть. Піонером став Азербайджан.

Росія прогавила той момент, коли їй треба було закінчувати війну в Україні. Й домовлятися з Києвом, який постійно казав про необхідність якамога скоріше закінчувати бойові дії та підписувати мирний договір. 
Замість цього Москва лише вдавала, що серйозно веде мирні переговори. А сама тим часом намагалася добитися серйозних успіхів на військових полях.
Перевести в Україні стрілки з війни на мир Москві можна і треба було протягом першого місяця війни. Коли дозволяли обставини.
З початком другого місяця ситуація для Кремля змінилась якісно. Бо відбулось найстрашніше для "мачо" Путіна - весь світ, а головне противники та ті країни, які  мають претензії до Москви  побачили СЛАБКІСТЬ російського колоса. Побачили те, що він на глиняних та кульгавих слабеньких ніжках. 
Тепер Росію, яка намертво загрузла в Україні та на очах всього світу програє тут війну, будуть рвати.
Точніше вже рвуть. Бо Путіна багато хто ненавидить давно, але вони змушені були приховувати цю ненависть, поки той був у силі. Тепер всі побачили, що цар і голий, і слабкий. Зручний момент скористатися його слабкістю настав. Як співала група "Наутілус", " всё готово, чтобы рвать ткань". 
Піонером став Азербайджан. Який хоче закріпити свій успіх 2020 року у війні з Арменією за Нагорний Карабах. Міноборони цієї країни почало не просити, а ВИМАГАТИ від Москви забрати із зони конфлікту війська підконтрольної Москві Арменії. Баку у розмові з Москвою відкрито заявив претензії на весь Нагорний Карабах та ПОВЧАВ (!) МОСКВУ (!!), що як окремої адміністративної одиниці Нагорного Карабаху взагалі не існує і Кремль неправильно діє в цьому конфлікті. 
Баку в своєму тиску на Москву виступає із сильних позицій -за ним Туреччина. Й турецькі "Байрактари" армії Азербайджану прямо на очах російських миротворців безкарно б'ють у Карабасі по позиціях армян.
Все це говорить про те, що почалось роздирання контрольованих Москвою територій. Як казав останній радянський генсек Михайло Горбачов, при якому і почався збройний конфлікт між Арменією та Азербайджаном за Карабах, "процес пішов". 
Далі - буде. І буде зі щвидкістю снігової кулі.
Але - не одномоментно. Тому що ще вчора сильна та впливова Росія, по-перше, в одну мить не обнулить всі свої можливості та ресурси впливу. А по-друге буде намагатися захищати спочатку зони свого впливу, а потім - саму себе від розпаду.
І тому цей процес її напіврозпаду буде довгим (багато місяців, а то й років) та складним. Але головне в тому, що він розпочався й зупинити його вже ніхто не зможе.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.