SaveФОП = Save Us

23 лютого 2022, 22:05
Власник сторінки
0
33
SaveФОП  = Save Us

Пандемія Covid-19, енергетична криза та суперечливі податкові ініціативи Данила Гетманцева стали причиною банкрутств малого та середнього бізнесу.

З часів Майдану та анексії Криму в Україні масово з’являлися дрібні виробництва одягу та взуття, іграшок, посуду, меблів, прикрас тощо. Чи не щодня ми дізнавалися про все нові крафтові бренди -  починаючи від алкоголю та сирів, закінчуючи цукатами та морозивом.  Здавалося, що з 2014 року наша країна почала жити під гаслом «made in Ukraine».

Пандемія
Covid-19, енергетична криза та суперечливі податкові ініціативи Данила Гетманцева стали причиною банкрутств малого та середнього бізнесу.

Вчора Зеленський анонсував запуск програми «економічного патріотизму». Вона передбачає зниження податкового навантаження на бізнес і зниження ПДВ на бензин та дизельне паливо.

Пряма мова президента: «Патріот - це той, хто бореться з ворогом за свою землю. І той, хто вкладається в неї грошима і створює на ній робочі місця, тому ми запускаємо програму економічного патріотизму. Це додаткові стимули для локалізації нашого виробництва. Цільові програми підтримки окремих галузей.

 

Зменшення податкового навантаження на бізнес та обмеження перевірок. Це стимули для залучення коштів населення в бізнес і банківську систему»

І тут, головне, щоб не підвела реалізація, бо ідея – надважлива.

 

Що у свою чергу ВЖЕ робить український бізнес. Він гуртується. Він сплачує до бюджету податки наперед. Він перераховує кошти до волонтерських організацій.

Загалом за минулу добу українці надіслали до благодійного фонду «Повернись живим» 20,5 мільйонів гривень. Це більше, ніж за весь минулий рік.

За даними тільки цього фонду, протягом кількох днів перераховано від

ІТ-компанії Genesis 5 мільйонів гривень;
видання DOU. ua 5 мільйонів гривень;
компанія Fishka 1,5 мільйони гривень;
ІТ-компанія Awesomic
ІТ-компанія Uptech 1 мільйон гривень;
компанія N-iX 900 тисяч гривень;
співробітники компанії Intellias зібрали 400 тисяч гривень, а засновники -  200 тисяч;
шкарпетки Dodo socks 620 тисяч гривень;
бренд одягу Cult Naked 100 тисяч гривень.

 

То хіба ж український бізнес не вартий того, щоб йому всіляко сприяли? Щоб до його думки прислухалися? Щоб не змушували виходити під Раду з прапорами #SaveФОП? Бо з того, що ми бачимо, перед путінською загрозою український бізнес Save us та нашу армію.


«Економічний патріотизм» трохи полегшить ситуацію і для аграрного сектору. Не для великих холдингів, вони і так спроможні вистояти, а саме для дрібних сільськогосподарських виробників. Адже окрім пального, через політику РФ та Китаю – найбільших виробників, стрімко виросли ціни на мінеральні добрива.

Тому, якщо не буде «хотіли, як краще, а вийшло, як завжди», то «економічний патріотизм» стане одним з найвдаліших рішень Зеленського.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ФОП,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.