Що загрожує закарпатцям, які їдуть в Угорщину агітувати за партію Орбана

15 лютого 2022, 11:13
Власник сторінки
0
396
Що загрожує закарпатцям, які їдуть в Угорщину агітувати за партію Орбана

Вже у квітні в Угорщині відбудуться чергові парламентські вибори, після яких провладна політична сила "Фідес" може втратити не лише конституційну більшість, але й всю повноту влади у країні.

Беручи до уваги останні соціологічні дослідження – боротьба між владною політичною партією «Фідес» (лідер Віктор Орбан) та демократичною опозицією буде жорсткою і вестиметься за здобуття кожного голосувиборця – і не тільки в середині країни, але й серед закордонних угорців-біпатридів.

Тому не дивно, що представники і кандидати від угорської політичної партії «Фідес» так зачастили і до Українського Закарпаття, де проводять зустрічі, як з керівництвом і представниками угорських громадсько-політичних організацій нашого краю (зокрема, Товариством угорської культури Закарпаття, «КМКС» партія угорців України», «Демократична партія угорців України»), так і з потенційними виборцями, які мають другий угорський паспорт.

При цьому орбанівські емісари на Закарпатті, всупереч законам України та Угорщини, за відповідну оплату, намагаються залучити до роботи у передвиборчій кампанії на території Угорщини, для розповсюдження агітаційних матеріалів, проведення соцопитувань, екзитполів, збирання підписів за кандидатів, безпосередньої участі у виборах і так далі, і українських громадян, які володіють угорською мовою та мають подвійне угорське громадянство.

Зокрема, таку протизаконну діяльність на Закарпатті проводять і функціонери Товариства угорської культури Закарпаття та «КМКС» партія угорців України», йдеться у заяві Закарпатської крайової організації НРУ.

Зважаючи на викладене, Закарпатська крайова організація Народного Руху України звертає увагу в першу чергу тих наших співвітчизників закарпатців, які можуть бути втягнуті у незаконну діяльність під час організації та проведення чергових виборів депутатів до Державних Зборів Угорщини, які мають відбутися 3 квітня 2022 року. Така незаконна безпосередня участь громадян України у роботі передвиборчих штабів правлячої політичної партії «Фідес» на території іноземної держави є порушенням виборчого законодавства Угорщини та може розцінюватися як втручання України у внутрішні справи Угорщини.

Інайменше, коли Вас спіймають під час здійснення такої незаконної діяльності в Угорщині чи то представники опозиційних політичних партій, чи то підрозділів поліції, Ви понесете адміністративну відповідальність з накладенням на Вас великого грошового штрафу, а в гіршому випадку – Вас просто депортують з країни без права відвідування території Угорщини.А якщо саме через Вас Угорщина звинуватить Україну  у втручанні у внутрішні справи своєї Республіки – то Ви відповідатимете ще і згідно українського законодавства!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Будапешт,Виктор Орбан,Закарпаття,Угорщина,Володимир Путін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.