Чи зможе міністр Галущенко подолати енергетичну кризу?

17 грудня 2021, 16:07
Власник сторінки
0
23

Внутрішні війни в Міненерго на фоні енергетичної кризи наближають Україну до колапсу в галузі

Всі вже бачили вчорашній звіт СБУ про те що Україна знаходиться на грані енергетичного колапсу?
Що в Україні утворився дефіцит вугілля та збільшення заборгованості по оплатах?
Що вугілля на 1 грудня на складах знаходилося 486,2 тис. тонн палива.
Натомість план накопичення становить 2,632 млн тонн – понад вп’ятеро більше за фактичні запаси.
Серед таких об’єктів:
• Слов’янська ТЕС ("Донбасобленерго"), забезпечує м. Миколаївка Донецької області, зупинка ТЕС зумовить відключення 14 тисяч споживачів;
• Луганська ТЕС (ДТЕК Ріната Ахметова), є одним із основних джерел теплоенергії у Луганській області;
• Чернігівська ТЕЦ, забезпечує 40% мешканців Чернігова, зокрема – об’єкти соціальної інфраструктури (лікарні, школи тощо);
• Дарницька ТЕЦ ("Євро-Реконструкція"), постачає тепло киянам Дніпровського та Дарницького районів, працює на газі, запаси вугілля відсутні.
І як думаєте збирається на це реагувати профільне міністерство? Розробкою нового антикризового плану? Чи може консолідації внутрішніх резервів для подолання кризи?
Не вгадали.
Мінерго, веде внутріщні війни. Більше деталей https://antikor.com.ua/articles/504860-spasti_nerjadovogo_galushchenko?fbclid=IwAR2-F92foK6IXJ1H68nbDR4wOV6RFJnCZP9mdmdlkpciElRL81s53u8iJMk.
Ну і декілька моїх думок з цього приводу.
На мою думку, Бутенка справді збиває Галущенка. Я не впевнений, що ціна питання – посада міністра. Але те, що війна між ними увійшла до нової якості, впадає у вічі. Галущенко робить багато помилок.
Одна з таких – спроба прибрати команду голови правління “Укренерго” Володимира Кудрицького та захопити контроль над наглядовою радою компанії.
Адже зрозуміло було, що проти такого специфічного рішення щодо корпоративного управління виступлять американці та європейці. Не плюс Галущенко і війна з кланом Плачкових. Якщо Галущенко думає, що після звільнення зможе сам пересидіти в “Енергоатомі”, то Плачкові (не останні люди в атомній енергетиці) зроблять усе, щоби довго й нудно його “наздоганяти”.
І судячи зі стану в енергетиці, є шанси, що додивитися цю внутрішню війну в Міністерстві ми не зможемо.
Бо поки пани воюватимуть українці сидітимуть в холодних хатах без електрики та при свічках.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.