Скільки вже вкрали у українців через природні надра

13 грудня 2021, 20:46
Власник сторінки
0
70
Скільки вже вкрали у українців через природні надра

Хто має нести за це відповідальність

Скільки вже вкрали у українців через природні надра
Це питання мало б бути піднятим давно. Але всі в темі і заробляють на цьому. Окрім народу України. У народу України це все крадуть весь час Незалежності.
Природні надра. Згідно Конституції України вони є власністю народу України. Але в реалі належать вони всім, окрім законних власників. Народу від надр дістаються лише платіжки за газ, вугілля, електроенергію. А окрім цього є ще метали, вода, пісок, золото, бурштин, ліс та багато іншого.
Заробляють на цьому крупні бізнесмени, політики та іноземні компанії.
Видобуток газу в Україні, окрім "Нафтогазу", контролюють приватні компанії Ахметова, Злочевського, Коломойського і Хомутинніка, Пінчука і Новинського та інші.
Ferrexpo plc (Великобританія) володіє виробничими потужностями з видобутку і переробки залізних руд в Україні – Полтавський і Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати.
СП “Полтавська газонафтова компанія” – спільне українсько-британське підприємство, створене у 1994 році, займається пошуком, розвідкою та видобуванням вуглеводнів.
Британська компанія Regal Petroleum з активами в Полтавській області (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед») і Харківській області (ТОВ «Пром-Енерго Продукт»), а також ПрАТ «Укргазвидобуток», здійснює свою діяльність в Харківській області - видобуток газу.
Британська компанія Cadogan Petroleum має активи в Україні з 2006 року. Наразі переорієнтувалася на захід України, де займається геологічним вивченням та видобутком вуглеводнів у Львівській області.
І нібито непогано, що хоча б почалася розмова, щоб від природних надр щось отримував пересічний українець - буде запроваджено "Економічний паспорт українця" і діти отримуватимуть відсоток від видобутку природних копалин. Але одразу постає наступне питання - цей відсоток буде йти лише від державних компаній (яких все менше), або від приватних та іноземних (яких все більше) також?
Питання важливе, бо від цього залежить скільки отримуватимуть грошей наші діти.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,газ,Нафтогаз,блог,Коломойский,украинцы,блоги,блогер,Игорь Коломойский,Ринат Ахметов,газопровод,Україна,Ігор Коломойський,транзит газа,цена на газ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.