Корупція навколо вугілля із США, Зеленський і ДТЕК Ахметова

01 грудня 2021, 09:28
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
69
Корупція навколо вугілля із США, Зеленський і ДТЕК Ахметова

Поки на комітеті з питань ПЕК Верховної Ради збираються Енергоатом, Укренерго, ДТЕК, Центренерго та всі інші - вугілля не складах не більшає.

Тих пару десятків тисяч тон не в рахунок – це самонадіяно вважати, що 400 тис. – це краще, ніж 2,5 млн. т )

Можна також і далі обговорювати питання роботи блоків АЕС. У реальності відповідь має бути наступна: хто його зна. Як у випадку з 2 блоком Запорізької АЕС, який заглох. Хто його зна – тому що ніхто не знає, якою буде погода.

А тому усі розмови – це радше констатація ресурсів, які є в наявності у нас. І поки ситуацію вирішує імпорт електроенергії, підготовка до роботи ТЕС на газі і підготовка до обмеження електроенергії. Більше жодних ресурсів у нас немає.

За цим усім на комітеті не проговорили важливу річ. Таку маленьку, але важливу. Так хто ж все таки домовився про купівлю вугілля у США? Минуло вже багато днів після завершення «цікавої» прес-конференції президента, а не менш важливе питання потонуло у переворотному спамі.

Зеленський каже, що він домовся особисто на найвищому рівні США. ДТЕК Ахметова – не каже нічого, хоча всюди розповідає, що це саме вони везуть вугілля. Проте, якщо у ДТЕК вистачило духу потролити президента перший раз (про 7 кораблів з вугіллям ), то де поділась сміливість цього разу? ДТЕК міг потролити Зеленського і сказати, що вони також уклали угоду на найвищому рівні, наприклад на 120 поверсі якогось хмарочосу США – на їх вибір )

Питання насправді дуже просте і в принципі не стосується комерційної таємниці про ціну вугілля. Це і так ясно. Важливіше у якої компанії купує вугілля ДТЕК і «Центренерго»? Хто його перепродує для ДТЕК і «Центренерго»? І тоді зникнуть підозри про можливу корупцію у справі закупівлі вугілля у США. Адже президент не може домовлятись для приватної компанії – це злочин. У народу абсолютно логічно виникають крамольні думки про відкати і хабарі.

Інакше у чергових «беліз пейперс» ми обов’язково побачимо рахунки для американського вугілля Зеленського, СКМ Ахметова і ДТЕК.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,SCM (СКМ),Владимир Зеленский,Ринат Ахметов,ДТЭК
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.