Кому вигідний рух противників вакцинації від COVID-19 в Україні?!

24 листопада 2021, 11:32
Власник сторінки
0
107
Кому вигідний рух противників вакцинації від COVID-19 в Україні?!

Останнім часом в медіа просторі спостерігаємо нагнітання істерії «антиваксерів». Очевидним є те, що низка людей не хочуть, або просто відкладають вакцинацію.

Разом з тим, більшість із них не є антивакцинаторами у класичному розумінні. У них викликала сумніви вакцина COVID-19 через низку питань і це нормально. Але, проблемою є те, що люди мало звертаються до офіційних інформаційних ресурсів, надаючи перевагу Інтернету та соцмережам. А там дуже багато міфів і відвертих фейків, які розповсюджуються в тому числі московією, яка веде проти нас інформаційну війну.

З початку осені інформаційний простір перенаситився меседжами про антивакцинацію від COVID-19. Так, в Україні відбулося дві акції протесту проти вакцинації від коронавірусу.

За організацією першої акції проти вакцинації негласно стоїть УПЦ МП, а курує їхнє проведення ФСБ Росії через свої джерела в цій псевдорелігійній структурі. Меседжі, які пропагандували активісти дуже збігаються з наративами російської дезінформації, зокрема, із заявою, що українці та росіяни – «це один народ».

Рушійною силою в другій акції протесту стали так звані громадські діячі, а саме – О.Стахів та О. Гумиров, які відомий своєю «боротьбою» за відміну карантину, а також його було заблоковано у Facebook за поширення брехні про COVID-19. Також, привертає увагу той факт, що в першу чергу даний захід висвітлювали ресурси, що входять до медіа-пулу ОПЗЖ, а також ЗМІ, які неодноразово були замічені в ретрансляції проросійських наратив і фейків, наприклад «Страна.UA». Не залишилось поміченим і те, що акцію широко висвітлювали в соціальних мережах інформаційні майданчики, які куруються з Кремля та перебувають у кураторстві російських спецслужб. Активісти використовували багато заготовлених, не саморобних, плакатів, що вказує на фінансування акції й точно не з кишені учасників.

Критичною залишається ситуація на території ОРДЛО, у липні на окуповану територію зайшов так званий «гумконвой» із російською вакциною «Sputnik Light» і за ідеєю рівень смертності мав би знизитися, а він збільшився в кілька разів. Такий високий рівень смертності насамперед пов’язаний із тим, що росіяни поставили до ОРДЛО несертифікований препарат. Якщо «Sputnik V» не отримав погодження для використання від Європейського агентства з лікарняних виробів та Всесвітньої організації охорони здоров’я, то вакцина «Sputnik Light» не пройшла сертифікацію навіть на території Росії. Відповідні випробування мають закінчитися лише у грудні. Тоді, як до ОРДЛО «Sputnik Light» завозили вже з лютого 2021 року. Фактично окуповані території України використовуються країною-агресором як плацдарм для випробування несертифікованих вакцин.

Саме тому ми всі повинні усвідомити, що повернення до нормального життя якнайшвидше і якісніше лежить саме через вакцинування, тому що це найшвидший спосіб подолати вірус!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.